5 přírodních krás světa, které musí navštívit každý cestovatel

5 přírodních krás světa, které musí navštívit každý cestovatel
Sdílej
 
Na světě je nespočet úchvatných míst, která vybízí k návštěvě. 5 takových přírodních krás vám představíme a odhalíme vám, proč byste si je na svůj cestovatelský seznam měli zapsat ještě dnes.

Vodopád Seljalandsfoss, Island

Island, zelený ostrov náležící Skandinávii je proslulý nespočtem jezer, horkých pramenů i vodopádů. Věhlasný vodopád Seljalandsfoss se od těch ostatních liší tím, že si ho lze prohlédnout i zevnitř. Sahá až do výše neuvěřitelných 60 metrů a ze všech jeho stran se vám naskytne dramatický pohled na padající vodu, v jejíž blízkosti se bez pláštěnky jen těžko obejdete.

Salar de Uyuni, Bolivia

Bolívijský poklad nesoucí název Salar de Uyuni patří mezi místa, nad kterými zůstává rozum stát. Jedná se o největší solnou pláň svého druhu, která se používá ke kalibraci satelitů a když do ní pohlédnete, je to, jako byste se dívali do zrcadla. Ne nadarmo se jí také přezdívá Boží zrcadlo. Pláň vznikla následkem uvolňování soli z okolních hor a usazením na dno tehdejšího jezera, po kterém dnes zbyla už jen více než miliarda tun soli.

Foto:  Pixabay.com

Velký bariérový útes, Austrálie

Velký bariérový útes, největší korálový útes světa, čítá více než 4 tisíce druhů ryb, 350 druhů korálů a desítky druhů dalších vodních živočichů. Jedná se o velmi bohatý a složitý ekosystém, který je jako jediný vidět až z vesmíru. Barevný útes táhnoucí se podél východního pobřeží Austrálie stojí za návštěvu už jen proto, že postupně dochází k jeho znečišťování i vymírání. Pokud vás útes naláká na potápění, myslete na to, že se v rámci sjednávání cestovního pojištění jedná o rizikový sport. Potápění s dýchacím přístrojem do hloubky více jak 10 metrů pak nekryje žádné pojištění.

Saturnia, Toskánsko

Italské lázeňské městečko Saturnia nejenže léčí, ale je také dokonalou pastvou pro oči. Ukrývá totiž horký minerální pramen, který napájí potůček stékající po kaskádovitém svahu v údolí a tvoří kouzelná, modře zbarvená jezírka. Soustava bazénků čistě přírodního rázu napomáhá zejména při léčbě kožních i dýchacích problémů.

Foto:  Pixabay.com

El Yunque National Forest, Portoriko

Další přírodní poklad se nachází v Portoriku. Je jím tropický deštný prales jménem El Yunque, v USA jediný svého druhu. Svůj domov zde má více než 100 druhů vzácných živočichů a více než 240 druhů rostlin, které byste v jiných koutech světa jen těžko hledali. V této oáze klidu rovněž najdete nespočet turistických tras, vodopádů a přírodních bazénků či jezírek.

Klíčová slova:
cestování, prezentace klienta
 

Články odjinud