Trička ve spreji

Trička ve spreji
Sdílej
 
Když člověk jede na dovolenou, musí si s sebou vzít spoustu náhradního oblečení a pak se motá po městě s obrovitým baťohem plným triček. S tím je ale teď konec, v budoucnu si totiž svoje oblečení budete moci nosit v praktickém spreji.

Na nedávném svátku módy Fashion Week se španělští designéři předvedli s hodně zajímavou věcičkou, která by mohla zásadně změnit celý svět módy. Oblečení ve spreji sice vypadá jako z nějakého sci-fi filmu, ve videu, které najdete kousek pod článkem, se ale na vlastní oči můžete přesvědčit, jak tahle praktická novinka funguje.

Nevíte, co si vzít na párty? Hoďte si do baťohu pár sprejů a vymyslete si to cestou. Zjistili jste, že máte stejné tričko jako váš soused v lavici? Jednoduše si nastříkejte nové. Je to jednoduché. Uvnitř spreje se nachází speciální tenká vlákna smíchaná s polymery, která po nastříkání na tělo sice údajně docela studí, ale velmi rychle uschnou a tvrdnou. Když tedy zatnete zuby, můžete mít nové oblečení za pár chvil. Kombinováním barev si můžete vytvořit doslova cokoliv.

Nejde ale jen o barvu, když si budete chtít pořídit nové oblečení, můžete si vybrat i látku. Sprejovat se dá bavlna, len i další. Trička si můžete jednoduše sundat a prát je spolu s ostatním oblečením.

Jakmile se látka nasprejuje na tělo, vypadá na první pohled jako obyčejná barva, ovšem když se člověk začne hýbat, přizpůsobí se a stane se z ní tričko. Při sprejování na tělo je samozřejmě nutné dávat velký pozor například na rukávy, které jsou více namáhané, ale podle výrobců stačí údajně jen nastříkat trochu více látky a všechno půjde bez problémů.

Tato technologie však není jen příjemným překvapením pro milovníky módy, ale může mít i mnohem praktičtější a užitečnější využití. Počítá se totiž s tím, že by tato látka ve spreji mohla nahradit například obvazy v nemocnicích nebo polstrování na sedačkách.

Klíčová slova:
tričko
 

Články odjinud