Pořádná rána pro kapsáře

Pořádná rána pro kapsáře
Sdílej
 
Kapsáři jsou všude a jsou čím dál tím drzejší. V tlačenicích a ve velkých městech musí být kvůli nim člověk neustále ve střehu. Stačí chvilka nepozornosti a peněženka je v čudu. Brzy jim to ale budeme moci vrátit.

Říká se sice, že krást se nevyplácí, někteří lidé jsou ale nejspíš opačného názoru a nedělá jim nejmenší potíž sáhnout nic netušícímu turistovi nebo zamyšlenému člověku do kapsy, pořádně ji nenápadně prohrabat a vytáhnout si to, co se jim hodí. Každý, kdo se někdy stal obětí kapsářů, dobře ví, že to není nic příjemného. Často krom peněz totiž zmizí i důležité doklady a osobní věci.

Teď se ale objevila malá nenápadná věcička, díky které možná kapsáři budou mít utrum a navíc si příště dvakrát rozmyslí, jestli stojí zato zkoušet vytáhnout cizímu člověku peněženku z kapsy. V indické provincii Uttar Pradesh už totiž měli totiž těchto drzých zlodějíčků plné zuby a rozhodli se přejít do útoku.

Tím útokem by měly být "protikapsářské džíny". Vymyslel je Shyam Chaurasia a fungují docela jednoduše. Kalhoty budou v podstatě napojené na malinké zařízení poháněné baterií. Jakmile svoje džíny "zapnete", každý, kdo se pokusí vytáhnout vaši peněženku, dostane pořádnou ránu elektrickým proudem. 220 voltů donutí každého lumpa zapřemýšlet, jestli by nestálo za to začít uvažovat o změně kariéry.

Aby nedostal ránu sám majitel kalhot, jsou kapsy z vnitřní strany z gumy, díky níž se člověk nemusí bát o vlastní zdraví. Guma totiž elektřinu izoluje. Protikapsářské džíny se zatím ještě neprodávají, ale Shyam Chaurasia doufá, že se brzy objeví investor, který by měl o jeho vynález zájem. Za pár let tedy mohou mít s trochou štěstí kapsáři utrum a místo okrádání si budou muset začít hledat jinou práci.

Klíčová slova:
kapsář, ochrana, džíny
 

Články odjinud