Doba ledová Mamutí drcnutí: Pravěká parta je zpátky

Doba ledová Mamutí drcnutí: Pravěká parta je zpátky
Sdílej
 
Pravěká banda je zpátky v pátém díle Doby ledové. Tentokrát se bude muset vypořádat s útokem z vesmíru!

 

Veverčáka Scrata už potkalo tolik neštěstí, že ho začínáme podezírat z tajné superschopnosti přitahovat katastrofy. Při honu za sběrem žaludů se mu podařilo odstartovat dělení kontinentů, procestovat lidskými dějinami nebo vytáhnout z kamene legendární meč Excalibur. To ale není nic proti tomu, co ho čeká v novém díle Doby ledové. Scrata čeká cesta do vesmíru. Pochopitelně ne proto, že by chtěl.

Doba ledová infografika •  ABC

Mamutí drcnutí o veverce a ufonech

Představte si, že v jedné z ledových ker leží opuštěná mimozemská loď. A je to právě Scrat, kdo usoudí, že by mohla posloužit jako ideální úkryt pro ukořistěný žalud. Vrazí ho do ovládací konzole a než stihne cokoli udělat, odstartuje na oběžnou dráhu a okamžitě narazí do malé planetky. Jak už ale diváci Doby ledové vědí, Scratovo zakopnutí o kamínek dokáže spustit lavinu obřích balvanů – a to samé se stane i v kosmu. Svojí akcí nachýlí k Zemi trajektorii obřího meteoroidu a hrozí, že svět nekonečných sněžných plání nadobro skončí.

Video se připravuje ...

Doba ledová: Vesmírná Scratastrofa • Zdroj: CinemArt

Doba ledová: Záhada Geotopie

Naštěstí jsou tady i schopnější hrdinové než Scrat. V pátém dílu Doby ledové se opět setkáte s mamutem Mannym, jeho družkou Ellie, lenochodem Sidem a tygrem Diegem. Nebudou chybět ani vačice Crash a Eddie. Aby se parta zachránila, vydává se do tajemné země Geotopie. Objeví zde něco, čím zachrání planetu před zkázou? Doba ledová v duchu sci-fi zní sice trochu ujetě, ale nemusíte se bát, že se atmosféru série zkazí. Přece nečekáte, že se bude tlupa k pokročilé technologii chovat jinak než jako praví hrdinové z pravěku?

Režie: Michael Thurmeier, Galen Tan Chu

Namluvili: Ota Jirák, Jiří Lábus, Tomáš Borůvka

Premiéra: 14. července 2016

Více o Době ledová najdete tady

Video se připravuje ...

Doba ledová: Mamutí drcnutí trailer 2 • Zdroj: CinemArt

Soutěž o kolekci animáků včetně (skoro) celé Doby ledové

Soutěž o kolekci animáků včetně (skoro) celé Doby ledové

Doba vesmírná: Nový ledový trailer!

Doba vesmírná: Nový ledový trailer!

 

Články odjinud