Rozvášnění hráči a pomatení fanoušci: největší průšvihy v Lize mistrů

Rozvášnění hráči a pomatení fanoušci: největší průšvihy v Lize mistrů
Sdílej
 
Fotbalové zápasy jsou plné emocí a nervů pro fanoušky, hráče i trenéry. Občas se někteří neovládnou a vznikne mela, která má se sportem pramálo společného.

Zloděj s píšťalkou

Hodně emotivní dohru mělo semifinále milionářské soutěže Chelsea - Barcelona v roce 2009, po kterém norský sudí Övrebö upadl v nemilost domácího klubu. Nastavení se místo avizovaných čtyř minut protáhlo na minut sedm, během kterých Barcelona strhla postup na svoji stranu. Jako vosy kolem sladké pochoutky obklopili rozhodčího fotbalisté Chelsea. Před arbitrem rozvášněně gestikuloval Michael Ballack. Běsnící Didier Drogba s vykulenýma očima pokračoval ve výpadech proti sudímu i při odchodu do kabin a ještě u toho nepříčetně pořvával do kamery. Po zápase obránce José Bosingwa označil sudího za zloděje, za což nesměl hrát tři zápasy. Šílenec Drogba o jedno utkání víc.

Horkokrevný Gattuso

Neustál porážku ani provokace. Gennaro Gattuso, potrhlý blázen z AC Milán, v osmifinále Ligy mistrů vystartoval po asistentovi trenéra Tottenhamu Joe Jordanovi. Chytil ho pod krkem a odstrčil. Jakmile duel skončil, 59letého kouče ještě udeřil hlavou. "Přestal jsem se ovládat," vysvětloval pak svůj čin před novináři. Překvapivě uviděl pouze žlutou kartu. Byla však v řadě už třetí, takže nemohl nastoupit do odvetného utkání v Londýně. "Možná to bylo lepší. Nechtěl bych se domů vracet s oteklou tváří poté, co by mě zfackovalo 37 tisíc fanoušků Tottenhamu," vtipkoval Gattuso. Disciplinární komise UEFA ho potrestala stopkou na čtyři zápasy.

Naštvaný Mourinho

Anders Frisk patřil k uznávaným sudím, dokud v roce 2005 nedostal na práci odpískat bedlivě sledovaný duel mezi Barcelonou a Chelsea (2:1). Tehdejší manažer Čechova klubu José Mourinho obvinil soupeře z domluvy právě s Friskem. A dokonce uvedl, že trenér Katalánců Frank Rijkaard strávil poločas v arbitrově kabině. "Vyloučení Didiera Drogby mě tedy nemohlo překvapit," prohlásil. Po ostrých vyjádřeních činovníků Chelsea se zapojili i fanoušci. Začali Friskovi posílat výhružné dopisy, tak Frisk raději s kariérou rozhodčího seknul. Mourinho byl za kritiku potrestán zákazem činnosti na dva zápasy a pokutou 390 tisíc korun. Chelsea musela zaplatit 1,4 milionu korun. A sudí Frisk? Ten se v současné době věnuje pojišťovnictví.

Zlomený nos

Fotbalové hřiště se změnilo na boxerský ring. Pořádný skandál se zrodil v roce 2007 ve Valencii při osmifinále Ligy mistrů. Místo oslav španělského klubu se rozjela nevídaná bitka, kterou vyvolali Burdisso a domácí Marchena. Ten se pokusil soupeře kopnout, když v tom vběhl na hřiště náhradník Navarro a Burdissovi jednou ranou zlomil nos. "Prostě zešílel," vykřikoval trenér Interu Roberto Mancini. Pro Navarra neměli pochopení ani spoluhráči. "Bylo to hnusné," opřel se do něj David Villa. Navarro vyfasoval tvrdý trest - sedmiměsíční distanc. Zákazů od dvou do šesti zápasů se dočkalo i dalších pět hráčů, z toho čtyři z Interu.

Oslavující fanoušek

Wayne Rooney si postavil míč na značku pokutového kopu a suverénně zajistil Manchesteru United hubené vítězství 1:0 nad Rangers. Ono by v tom nebylo nic neobvyklého, kdyby s ním neslavil branku přímo na trávníku nadšený fanoušek, který utekl pořadatelské službě. V objetí dokonce spadli na trávník a užívali si pocit ze vstřelené branky. "Ten fanoušek na mě skočil a slavili jsme. Nemohl jsem prožít lepší večer," říkal Rooney.

Oslavy vstřelených branek: Ronaldo si cucá palec, Klose metá salta

Oslavy vstřelených branek: Ronaldo si cucá palec, Klose metá salta

Fotbalové kérky: tělo jako omalovánka

Fotbalové kérky: tělo jako omalovánka

Klíčová slova:
fotbal, sport, Fotbal na Heureka.cz
 

Články odjinud