Hop na houbu, hop na želvu

Hop na houbu, hop na želvu
Sdílej
 
Zaskákejte si v New Super Mario Bros. Wii. Nejeden z nás propadl lákavému kouzlu her právě díky kníratému a legendárnímu montérovi jménem Mario.

Běhá a skáče mezi propastmi, sbírá mince, vyhýbá se kousavým rostlinám a nepřátelům hopsá po hlavách. To je asi vše umí (stejně jako jiné postavy z jeho herní série) a v New Super Mario Bros. Wii se vlastně nic moc nemění. Jde totiž o léty prověřený herní styl ve 2D prostředí. Tak v čem je ten trik přitažlivosti?

New Super mario. Wi •  Archiv ABC

První věc je využívání pohybového ovladače konzole. Různě s Wiimotem třesete a necháváte postavičku poletovat či nakláníte plošiny. Ta hlavní zábava ale tkví především v multiplayeru, který je až pro čtyři hráče! Zavoláte kámošům, sejdete se doma, rozdáte ovladače a procházíte všechny úrovně společně. Soutěžíte ve sbíraní mincí, předvádíte ty nejlepší skoky a v některých případech si pomáháte při překonávání překážek.

Odražením od hlavy spoluhráče dosáhnete lehce na špatně dostupná místa a pomoc se hodí i při zdolávání odolných nepřátel. Super Mario Bros. Wii, pokud se přenesete nad jeho dětinskost, je dokonale vyladěnou herní klasikou. Měli jsme ji tady už mnohokrát a stále baví.

Hodnocení: 80%

- hraní až ve čtyřech, neuvěřitelná zábavnost, různá prostředí a skvělý design úrovní

+ grafika by zasloužila vylepšit

Výrobce: Nintendo

Web: www.mariobroswii.com


Při hraní se dozvíte:

- Díky jednoduchosti hry může bavit i vaše rodiče. Dozvíte se, že i oni mají rádi videohry. Přizvěte je k poskakování!


Co se hraje

Zeus mě naučil sesílat blesky

Vyslancem řeckého božstva v Numen: Contest of Heroes

Numen: Contest of Heroes •  Archiv ABC

Pavouky máme rádi. Tedy pokud jsou zavření v teráriu nebo jsou alespoň menší než mince. V RPG Numen: Contest of Heroes však mají velikost hrochů, do toho vás občas napadnou vlci, divoké Amazonky či okřídlené Harpie. Tušíte správně, přichází invaze potvor ze starých řeckých bájí a pověstí. Ani vy nejste žádné máslo, však si vás vybrali bohové jako jednoho z bojovníků, kteří pro ně mají získat bájný Kronův srp.

Numen hned v úvodu nabídne, zda se po nebezpečném světě budete pohybovat jako odolný bojovník, lovec nebo mág, přičemž ke každému „povolání“ si pak zvolíte boha, který vám dá do vínku další speciální schopnosti. Pak už jen postupujete pouštěmi, hrobkami nebo promrzlou zemí a plníte úkoly.

Občas nás zlobili stále se generující nepřátele, jež bylo nutné při opakovaném průchodu daným místem dokola ničit. Nečekejte také úžasně propracovaný příběh a mnoho NPC postav jako tomu bylo třeba v Dragon Age. V Numen si zábavu užijete při zlepšovaní vlastností vašeho bijce, radost vám udělá každá mrtvá potvora a přibývající body zkušeností. Stanou se s z vás borci sesílající blesky a zemětřesení, možná zvládnete i povstat z mrtvých.


Numen: Contest of Heroes •  Archiv ABC

Hodnocení: 70 %

+ různorodé prostředí s unikátním atmosférou, hromady zajímavých potvor, vylepšování postav, mnoho kouzel, zbraní i předmětů, souboje v arénách, kompletně v češtině

- dokola se generující nepřátelé, málo vedlejších úkolů, nepropracovaný příběh

 

Výrobce: Cinemax

Web: www.numen.cz

 

Při hraní se dozvíte:

- jak vypadají různé příšery ze starých řeckých bájí a pověstí

- mnoho o řeckých božstvech a zaválíte pak při dějepise


Herní zprávy

Napoleon přichází

Empire: Total War byla jedna z nejlepších strategii minulého roku a ani letos nezůstane bez pokračování. Na konci února dorazí Napoleon: Total War s celou francouzskou armádou a vy se připravte na rozsáhlou recenzi. Zatím mrkněte na web www.totalwar.com.

Další draci

Nevíme jak vám, ale redakci ABC se podařilo dohrát Dragon Age: Prameny za 42 hodin. A stále nemáme dost. I proto se těšíme na datadisk Dragon Age: Procitnutí, který vyjde 19. 3. 2010. Nová postava, nový příběh i svět okolo nás. Prostě paráda!

Metro 2033

Jezdíte rádi a často metrem? Po hraní připravované hororové střílečky Metro 2033 s tím asi budete mít problémy. Jak ve hře uvidíte, tmavé tunely skrývají mnoho tajemství a vážně odporná stvoření. Však se podívejte na metro2033game.com. Ovšem pozor: Je to jen pro starší a otrlé hráče.


 

Články odjinud