YouTubeMag: Dobré ráno (nejen) s Teri Blitzen

YouTubeMag: Dobré ráno (nejen) s Teri Blitzen
Sdílej
 
Nezaspat, to je pouhý začátek. Opravdové mistrovství spočívá v tom, aby bylo ráno jako žádné jiné. Můžete se tedy řídit ranní rutinou od Teri Blitzen! Anebo si takhle po ránu třeba skočit z letadla.

Blitzen to vůbec nemá jednoduché. Každé ráno si musí vyčistit pleť, detoxikovat si obličej, aplikovat si na tváře korektor a beauty blender a pudr a bronzr a tvářenku a rozjasňovač a zvýrazní si obočí a nastíňuje si víčka a nařasí si řasy a namaluje si pusu a všechno si to zafixuje fixačním sprejem, aby se jí to nerozteklo. Velký respekt, Teri; u sebe považuji za úspěch, když den nezahájím volným pádem z postele na podlahu. Kdybych si měl ještě malovat lidskou tvář na tu zmuchlanou bramboru, kterou mám ráno místo obličeje po ránu já, vypíchal bych si řasenkou oči.

„Ranní rutina“ nebo častěji „morning routine“ je oblíbený žánr youtubových videí, na kterém někdo předvádí svým chtivým divákům idealizovanou podobu svého každodenního rána. O měsíc dříve než Teri nahrála takřka na chlup stejné video americká youtuberka s guyansko-portugalsko-mexicko-arabskými předky Christen Dominique; její „morning routine“ se sice váže k Vánocům, ale jinak vytváří i ona ze svého obličeje bravurní exponát jako dělaný do galerie výtvarného umění.

Ne každá ranní rutina na Youtube ale spočívá v proměňování obličeje v omalovánku. Inspirovat se můžete například u cestovatelského (a současně také manželského páru) Kary a Natea, kteří to se závazky vzali vážně a předsevzali si, že do roku 2019 navštíví 100 zemí. V rámci této mise si odbyli také ranní rituál u kambodžského Angkor Watu, místa s možná nejpopulárnějším úsvitem na světě.

Ranní rituál může být samozřejmě ještě o něco adrenalinovější; co takhle si dát ranní rutinu na palubě letadla a s padákem na zádech? To je trochu větší odvaz, než když vám ráno budík zazvoní o pět minut pozdě a vy se kvůli tomu doplácáte do školy s osmihodinovým zpožděním, že? Takhle vypadá ranní rituál profesionálního zběsilce Chrise Mcdougalla, což je čertovsky odvážný chlapík s více než sedmi tisíci seskoky padákem z letadla a tři a půl tisíci seskoky z dalších vysoko položených odpališť:

Zatočila se vám z toho hlava? Výborně! Pokračujme tedy ranní rutinou maníka na kanále Chicken Plate, který se nemůže malovat jako Teri Blitzen z toho prostého důvodu, že jen co vyleze z postele, skočí do moře. Na surfu. Není pochyb o tom, že tady by pohořel i Teriin fixační sprej. To surfařské video přitom nemá chybu – je natočeno z vlastního pohledu, takže když si při jeho sledování ponoříte nohy do lavoru s vodou, budete mít naprosto přesvědčivý virtuální zážitek!

Ranní rutinu nepodceňujte; přece jen, chce-li člověk z té postele ještě někam dolézt, nesmí nechat nic náhodě, a pokud chce dokonce i někam vylézt, je správně zvládnutá ranní rutina stěžejní. Ano, samozřejmě je řeč o škrábání se na Mount Everest. Zrovna tady zaspat, to by bylo horší než prokoučovat ranní tělocvik. Víte, jak se to říká: ranní ptáče na Everest doskáče – a 13letá Malavath Poorna si proto před pár lety trochu přivstala a 25. května 2014 v 6:30 ráno se stala nejmladší dámou, která kdy zdolala nejvyšší horu na světě.

Ne každá ranní rutina musí nutně vězet v tom, že si člověk maluje barvičky na obličej – byť to tak může na Youtube někdy působit. Některé ranní rutiny mohou spočívat právě v tom, že se člověk na nějaké sebezkrášlování vykašle; a místo toho vyrazí nad ránem udělat něco úžasného. Něco, co je důležitější, než mít na očích stíny. Něco, o čem se bude vyprávět; a na co se bude klikat na Youtube zrovna tak. Vyrazit na surfu do vln; s padákem do mraků; nebo s cepínem na Everest.

Tak co říkáte? Přivstanete si zítra ráno?

YouTubeMag: Nejšílenější jízdy na ledě

YouTubeMag: Nejšílenější jízdy na ledě

YouTubeMag: 100 věcí, které stihne youtuber za rok

YouTubeMag: 100 věcí, které stihne youtuber za rok

Asago Academy: Začni randit s youtubery

Asago Academy: Začni randit s youtubery

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Carrie Kirsten: Rozhovor s Youtuberkou

Carrie Kirsten: Rozhovor s Youtuberkou

 

Články odjinud