YouTubeMag: iPhone 7 vs. nejsilnější kyselina světa – 1:0

YouTubeMag: iPhone 7 vs. nejsilnější kyselina světa – 1:0
Sdílej
 
Možná jste slyšeli, že se v Česku rozjela jakási "škola pro youtubery". Ha ha ha ha ha ha! Jako by tu škola pro youtubery už dávno neexistovala; jmenuje se Youtube!

Co nás učí Youtube

Cokoliv, co potřebujete vědět o Youtube, se dozvíte na Youtube, není-liž pravda? Je to Youtube, kdo vás naučí, jak vyrábět videa, je to Youtube, kde se dozvíte, jak dostat svůj kanál k divákům, je to Youtube, odkud si můžete vzít ponaučení o tom, jak komunikovat (nebo nekomunikovat) se svými odběrateli. Ale hlavně – je to pouze vaše hlava, kde najdete tu nejlepší radu ohledně toho, co chcete prostřednictvím Youtube vlastně komu říct. Youtube není nic jiného, než komunikační kanál. Nejde o to, jak "být youtuberem". Jde hlavně o to, jak "být sám sebou". Třeba na Youtube. A to vás žádná škola nenaučí. (Ale jestli i tak pořád váháte, mrkněte sńa seriál video návodů Staň se youtuberem.)

Nestudujete-li samozřejmě u mistra Miyagiho. Nebo u mistra Třísky. Nebo u Morphea z Matrixu:

Suprové kurzy

Na samotném Youtube se toho můžete (kromě toho, co dělat na Youtube) přitom naučit neskutečné množství. Stačí se podívat na stránky úplně suprových kurzů ze všech možných oborů Crash Course nebo si projet pár epizod totálně bombastického seriálu o světové válce The Great War. Na Youtube poskytuje zdarma množství svých úžasných přednášek i Yaleova univerzita, pokud si troufáte na vyšší dívčí – a pokud vám ve sledování těchto kanálů překáží nedokonalá angličtina, můžete se do ní hned pustit třeba s kurzem od BBC, na kanálu Real English, či s panem Duncanem.

Jestli vám ale činí potíže čeština, nenajdete na ni lepšího učitele, než je Boris. 

Škola českých youtuberů

Tak se pojďme podívat na to, co jsme se mohli naučit za poslední týden od českých youtuberů. Flagbee představila vcelku obsáhlého průvodce o svém životním stylu, konkrétně z hlediska cvičení a jídelníčku. Zásadní rada přichází už v úvodu jejího videa – zdravý životní styl je super, ale nic se nemá přehánět. Stejk na to šel od lesa, zdravý životní styl nechal zdravým životním stylem a připravil si roztomilou přednášku s dvaceti fakty o Iron Manovi. Až vás z toho pan učitel vyvolá k tabuli, rozhodně dostanete díky Stejkovi z Iron Mana jedničku. A MenT se pěkně vrátil do autoškoly a pustil se do srážení kuželů na parkovišti:

 

Mimochodem, když už jsme na začátku zmínili nějaké ty učitele kung-fu, tak se tady můžete naučit zabrnkat si k tréninku na klavír písničku z filmu Kung-Fu Panda. Pokud ovšem dáváte přednost destruktivnějším bojovým uměním... pak o víkendu získalo na americkém Youtube velkou oblibu video o tom, jak se zbrusu nový iPhone 7 popere s nejsilnější kyselinou na světě. Pokud čekáte, že to jen zabublá a udělá to "SSSSSSSS!"... budete asi celkem zklamáni. iPhone z toho sice vyvázne trochu okousaný, ale jinak funguje i poté celkem v klídku. Když na něj stejný magor nalije trochu roztaveného zlata, dopadne iPhone o poznání hůř. Což v podstatě funguje také jako lekce z cyklu přednášek "jak trávit volný čas, když máte opravdu, ale opravdu až moc peněz".

Více z Youtube:

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

YouTubeMag: S Justinem Bieberem na medvěda!

YouTubeMag: S Justinem Bieberem na medvěda!

Carrie Kirsten: Rozhovor s Youtuberkou

Carrie Kirsten: Rozhovor s Youtuberkou

YouTubeMag: Ztracen v záhadě Blair Witch!

YouTubeMag: Ztracen v záhadě Blair Witch!

 

Články odjinud