DreamCatcher: Chyť si svůj sen

DreamCatcher: Chyť si svůj sen
Sdílej
 
Projekt pro mladé lidi od 11 do 21 let je určen všem snílkům, kteří mají své sny a zatím je ještě nerealizovali. Zkuste svůj sen zrealizovat v projektu DreamCatcher.

 

10 filmů, které chceme vidět v 3D

10 filmů, které chceme vidět v 3D

 

 

Původní obyvatelstvo amerického kontinentu tvořili Indiáni. Jejich kulturu známe my už jen z vyprávění, z knih nebo z filmů. Kdo by ale neznal legendárního Vinnetoua. Asi jen málo kdo a tak všichni máme jasnou představu o jejich vzhledu a částečně i o jejich mystické kultuře. Tu podtrhují mnohdy vlastnoručně vyrobené předměty, které Indiáni užívali například k ochraně v bitvách nebo před nemocemi.






Jedním z těchto zajímavých předmětů byl bezpochyby i takzvaný lapač snů, kteří Indiáni používali k odhánění zlých snů a naopak k zachycení dobrých. A představte si, že by takový lapač uměl nejenom ochraňovat před špatnými sny, ale i nějaký ten sen splnit. Dříve nereálné a dnes ano. Stačí přesunout malého indiána, říkejme mu například oblíbeně Vinnetou, do 21. století a vše je možné. Jeho koně mu vyměníme za MHD, čelenku z ptačích per za rovný kšilt a počítadlo za stylový tablet. Rázem se tak z malého Vinnetoua stal běžný mladík, kterého bychom dnes přehlédli v davu. 

Od Indiánů až po splněné sny

Jiná doba, ale zvyky zůstávají a tak malý Indián stále důvěřuje lapači snů, tentokrát však v internetové podobě, který v sobě ukrývá DreamCatcher. Projekt pro mladé lidi od 11 do 21 let je určen všem snílkům, kteří mají své sny a zatím je ještě nerealizovali. Ani náš zmíněný Vinnetou nebyl výjimkou, a tak v jeho škole, kam chodí, vyrostlo ve 21. století opravdové sedmimetrové Teepee.

 

 

 

 

Ptáte se, jak je to možné? Vinnetou spolu s  partou dalších kamarádů ze školy přihlásili sen na www.dreamcatcher.cz, vyhráli s ním hlasování, část hodnoty snu si symbolicky odpracovali a projekt DreamCatcher jim tento sen splnil. A Vinnetou s kamarády nebyl jediný, kdo si sen splnil.

Takových partiček bylo více a příkladem pro vás mohou být sny už splněné jako například Vybavení školní redakce, koňské vybavení, zvelebení klubovny, florbalové hokejky, výlet po Evropě, účast pěveckého sboru v Kanadě, freestylové koloběžky, kurz znakové řeči, cesta na konferenci NASA v San Diegu a mnoho dalších krásných snů, které naleznete na webu www.dreamcatcher.cz. A jaký je váš sen? Podobný jako měl náš malý hrdina nebo si naopak přejete něco jiného? Zkuste svůj sen zrealizovat v projektu DreamCatcher.

 

 

Nejlepší tetování: Spider-Man vs. Venom přes celé záda!

Nejlepší tetování: Spider-Man vs. Venom přes celé záda!

Simpsonovi se spojili s šachy

Simpsonovi se spojili s šachy

Galerie: Nechte si postavit hobití barák

Galerie: Nechte si postavit hobití barák

Klíčová slova:
dreamcatcher
 

Články odjinud