Recenze: Guardians of the Middle-Earth

Recenze: Guardians of the Middle-Earth
Sdílej
 
Vzhůru do Středozemě! Sotva v kinech dořádil Hobit, můžeme se do fantasy světa podle J. R. R. Tolkiena vrátit. Tentokrát v povedené hře.

 

Gandalf a Legolas brání Středozemi

Gandalf a Legolas brání Středozemi

 

 

Protože filmy a hry spolu úzce souvisejí, vznikla i nová gamesa jménem Guardians of Middle-Earth. Kdo ale čekal další hloupost inspirovanou filmem, je na omylu. Tentokrát jde o něco jiného.

Možná vám něco říká pojem MOBA. Nebo alespoň určitě znáte hry DotA nebo League of Legends. MOBA (ve zkratkce multiplayer online battle arena) je podžánr realtimové strategie, v níž proti sobě bojují dva týmy hráčů. Místo toho, abyste ale měli obrovské jednotky nepřátel, každý hráč bojuje za jednotlivé postavy.





Pokud jste nikdy MOBA nehráli, je možná právě Guardians of Middle-Earth ideální. Ovládání je totiž pro potřeby konzole zjednodušené, stejně tak i některé herní principy. Jedná se ale o celkem propracovanou hru, která nabízí dostatek výzev. Proti sobě stojí 10 hráčů, pět na každé straně. Můžete si vybrat z dvaceti postav, mezi které patří legendy Středozemě jako Gandalf, Galadriel nebo i Sauron. Každý má jiné vlastnosti a dramaticky ovlivní vývoj bitvy.

Hra má fantastickou grafiku a dokonce i časovač na jednotlivá kola. Je nastaven na 20 minut a dělá z hraní příjemně akční zážitek. Zásadní nevýhodou je, že hra nemá tolik hráčů jako třeba LoL, a tudíž najít spolehlivé hráče, co s vámi vydrží až do konce, je někdy opravdu problém. Také často narazíte na technické chyby. Škoda. Přesto hru alespoň vyzkoušejte. První hodina hraní je zdarma.


70 %

 

+ Grafika, akční tempo, svět Pána prstenů

- Technické chyby, problém s hledáním dalších hráčů


Platforma – Xbox 360, PS3

Web guardiansofmiddleearth.com

 

 

Hobit jako desková hra z Lego? Ano!

Hobit jako desková hra z Lego? Ano!

Galerie: Když na pivo, tak k Hobitovi!

Galerie: Když na pivo, tak k Hobitovi!

10 věcí, které uvidíme v pokračování Hobita

10 věcí, které uvidíme v pokračování Hobita

 

Články odjinud