Hobit jako desková hra z Lego? Ano!

Hobit jako desková hra z Lego? Ano!
Sdílej
 
Pro Hobita není Lego ničím cizím. Kromě stavebnice nebo hry Pán prstenů si ale už teď můžete pořídit i hobití Lego deskovou hru.

 

Pán prstenů si hraje s LEGO

Pán prstenů si hraje s LEGO

 

 

Do Hobitína dorazil Gandalf a třináct trpaslíků, aby přemluvili Bilba Pytlíka k dobrodružné a velmi nebezpečné výpravě. Než se však Bilbo odhodlal k odchodu, deset ze třinácti trpaslíků se schovalo v hobitích norách všude okolo. Cílem deskové hry LEGO® The Hobbit: An Unexpected Journey je najít všech deset trpaslíků. Herní mechanika se blíží dvoupatrovému pexesu kříženému s hrou Člověče, nezlob se.

 

 

Po Hobitíně se pohybujete figurkou jednoho ze zbylých tří trpaslíků či Gandalfa. Smíte prohledávat jen hobití noru, před kterou stojíte. Proto je důležitý hod kostkou, který určuje váš pohyb. Pokud na kostce padne symbol mapy, postupujete se svojí figurkou před libovolnou hobití noru!

V každé hobití noře najdete dva žetony, na nichž jsou vyobrazeni buďto hobiti, magické znaky, jídlo, nebo hledaní trpaslíci. Pokud takto odhalíte trpaslíka, zůstane vyložen před vámi a váš tah končí. Při odhalení dvou stejných žetonů jídla, magických znaků nebo hobitů provedete speciální akci. Takto odhalené dvojice žetonů si také ponecháte před sebou.

Hra končí, jakmile je odhaleno všech deset trpaslíků. Vyhrává hráč s největším počtem trpaslíků. Při shodě vyhrává hráč s největším počtem dvojic ostatních žetonů.

 

95 %

 

+ nápadité, procvičíte paměť, modulární herní plocha i kostka, vejde se do krabice ve složeném stavu, lze vytvářet vlastní hry i pravidla

- figurky nemají ruce



Gandalf a Legolas brání Středozemi

Gandalf a Legolas brání Středozemi

Galerie: Herci z Hobita s vlastními figurkami z Lega

Galerie: Herci z Hobita s vlastními figurkami z Lega

Bitva z Pána prstenů zuří v LEGO filmu

Bitva z Pána prstenů zuří v LEGO filmu

 

Články odjinud