Nádherné bytosti: Je to nová Twilight Sága?

Nádherné bytosti: Je to nová Twilight Sága?
Sdílej
 
Nový film podle série Knihy prokletých zaklínačů je plný čarodějek. Spíše než nového Harryho Pottrera ale čekejte srdceryvnou romanci. Má to cenu?


Šaty dělají nejen člověka, ale i Harryho Pottera

Šaty dělají nejen člověka, ale i Harryho Pottera



Nádherné bytosti jsou kombinaci ságy Twilight, seriálu True Blood: Pravá krev a Harryho Pottera. Jenže se víc než na čáry máry zaměřují na romantiku, takže mají mnohem blíže k upírárnám. Není to náhoda. Divácky veleúspěšná Twilight sága skončila a další díly nevzniknou. Hollywood proto znovu loví mezi oblíbenými knižními sériemi pro mladé (holky) a hledá nástupce.

Ethan je deprimovaný student (eh, který student není deprimovaný) střední školy v zapadákově kdesi na jihu Spojených států. Žije ve městě se spoustou kostelů a jen jednou knihovnou, ve které je většina knížek zakázaných. Každou noc se mu zdá o neznámé holce… až se jednou nečekaně objeví v jeho třídě. Ale tahle holka není, čím se zdá být.

 

 

Lepší než Twilight?

Jsou Nádherné bytosti lepší než sága Twilight? Přinejmenším jsou zábavnější. Aspoň pro většinu odpůrců Stmívání. Může za to hlavní hrdina. Na tohohle sympaťáka se můžete spolehnout, že vtipně okomentuje každou situaci. Jeho vztah se záhadnou kráskou navíc není omezený jenom na zírání a plytké plkání.

K tomu přidejte zkušené herce ve vedlejších rolích. Emmu Thompson už jsme viděli v Potterovi. Jeremy Irons si film očividně užívá a Emmy Rossum je prostě okouzlující. Na druhou stranu za všemi díly ságy Twilight stáli výraznější a osobitější režiséři. Nádherné bytosti proto vypadají jako výrazně chudší příbuzný nebo epizoda průměrného seriálu. Mánie jako kolem Belly a Edwarda se kolem nich asi nestrhne. Což je škoda.

 

+ Hlavní hrdinové jsou zábavnější než Stmívání.

- Film nevypadá tak bombasticky, připomíná spíš seriál.


60%


Nádherné bytosti

(Beautiful Creatures), USA, 2013, 123 min

Režie: Richard LaGravenese

Hrají: Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Emma Thompson, Viola Davis, Emmy Rossum

www.beautifulcreatures.warnerbros.com/

 

 

 

Nový plakát na Iron Man 3: Iron Patriot!

Nový plakát na Iron Man 3: Iron Patriot!

10 filmů, které chceme vidět v 3D

10 filmů, které chceme vidět v 3D

Han Solo a Boba Fett zažijí vlastní Hvězdné války?!!

Han Solo a Boba Fett zažijí vlastní Hvězdné války?!!

Klíčová slova:
film, recenze, twilight, bytosti, carodej
 

Články odjinud