10 nejlepších filmů roku 2013

10 nejlepších filmů roku 2013
Sdílej
 
Nejlepší komiksoví hrdinové několikrát zachránili svět, zažili jsme spoustu fantastických dobrodružství a zamilovali jsme se do jedné holky s lukem. No jo...

 

Iron Man 3

Chlápek v hyper moderním brnění je prostě král. Iron Man 3 se stal nejúspěšnějším filmem studia Marvel hned po Avengers a taky na ně docela pěkně navazuje. Navíc je to dokonalá akční komedie. Co dodat? Bomba!

Království lesních strážců

Neprávem opomíjený animák od tvůrců Doby ledové se jako pohádka jenom tváří. Ve skutečnosti je to epické fantasy dobrodružství v podivném světě s nejpovedenější animovanou akcí. Strašně moc bychom chtěli vidět další díl.

 

10 věcí, které přijdou po Iron Manovi 3

10 věcí, které přijdou po Iron Manovi 3

Hobit: Šmakova dračí pušť

No a co, že se dvojka Hobita ještě víc vzdálila knižní předloze od J. R. R. Tolkiena. Šlape perfektně. Režisér Peter Jackson znovu dokazuje, že se ve své Středozemi dobře vyzná.

Univerzita pro příšerky

Pixar (skoro) nikdy nezklame a s Univerzitou pro příšerky se vyloženě vytáhnul. Ještě teď vychytáváme všechny skryté narážky a vtípky. Škoda, že taková Auta 2 nedopadla podobně.

 

Všechno o filmu Hobit: Šmakova dračí poušť

Všechno o filmu Hobit: Šmakova dračí poušť

Hunger Games: Vražedná pomsta

Být zamilovaný do Katniss není žádná ostuda. A kdo tvrdí, že se mu Dívka v plamenech nelíbí, kecá. Pokračování Hunger Games už není jenom o přežití v drsné Aréně smrti. Sázky jsou mnohem vyšší. Takže kdy budou ty další dva díly?

Světová válka Z

Zombie jsou v kurzu. Brad Pitt taky. Filmová adaptace úspěšné knížky se sice předlohy moc nedrží, ale zase: koho to štve? Nás teda ne. Zvlášť když se předpovědi o propadáku nepotvrdily a Světová válka Z je zběsilou akční jízdou.

 

Recenze: Světová válka Z

Recenze: Světová válka Z

Thor: Temný svět

Letos byly jenom dvě možnosti. Trenýrky s Iron Manem nebo ponožky s Thorem. Temný svět chvílemi trochu připomíná Pána prstenů zkříženého se Star Trekem. Většinu času je to ale starý dobrý Thor se starým, ještě lepším Lokim.

Muž z oceli

Tak tohle vyšlo. Po Temném rytíři se Superman konečně dočkal revize, která se povedla. Jasně, trendy si žádají, aby byl taky trochu temnější. Ale můžeme se zlobit, když úspěch filmu znamená, že se na plátně konečně sejde (aspoň část) superhrdinské týmovky Justice League? Akční scény jsou navíc super!

 

Recenze: Největší z hrdinů vrací úder nadlidskou silou

Recenze: Největší z hrdinů vrací úder nadlidskou silou

Star Trek: Do temnoty

Začíná to jako Indiana Jones v budoucnosti, pokračuje jako teroristický thriller a pak se to mění na politicko-válečné drama na neklidných hranicích neklidné říše Klingonů. A neříkejte, že byste se taky nechtěli vrhnout vesmírným vzduchoprázdnem z jedné lodi na druhou.

Wolverine

Je to rozhodně lepší než X-Men Origins: Wolverine a exotické Japonsko funguje dokonale. Tak skvělý hrdina jako Wolverine by si sice zasloužil ještě lepší film, ale Hugh Jackman udělal pro Rosomáka to samé co Robert Downey Jr. pro Iron Mana. Takže to berem!

 

 

Filmoví X-Meni mají budoucnost! I když se chystá Apokalypsa

Filmoví X-Meni mají budoucnost! I když se chystá Apokalypsa

10 nejlepších komiksů roku 2013

10 nejlepších komiksů roku 2013

Nová a konečně pořádná upoutávka na Jak vycvičit draka 2

Nová a konečně pořádná upoutávka na Jak vycvičit draka 2

Klíčová slova:
film, 10 nej
 

Články odjinud