10 rychlostí filmu Need for Speed, o kterých jste nevěděli

10 rychlostí filmu Need for Speed, o kterých jste nevěděli
Sdílej
 
Vyznáte se v autech i hře Need for Speed. Těchto 10 zajímavostí o filmové verzi vám ale uniklo. Nikdy víc!

 

 

1. Před zahájením natáčení se hlavní představitelé Aaron Paul a Dominic Cooper učili řídit všechna vysokorychlostní auta na závodišti Willow Springs v kalifornské poušti. Důvod byl možná prozaický, v poušti nejsou žádné překážky a zdi, do kterých lze nabourat.

 

2. Need for Speed se obešlo bez tolik oblíbených digitálních efektů. V kino verzi opravdová auta s opravdovými řidiči za volanty. Na rozdíl od třeba hitu Rychle a zběsile.

 

3. Herec Aaron Paul se bál, že během natáčení srazí režiséra Scotta Waugha. Jenže protože se mu nedařilo zastavit na vyznačeném místě, Waughn mu navrhl, aby se o to pokusil. Režiséra jistil kaskadér, který ho měl v případě ohrožené strhnout na bok. Hned na další pokus se Paul trefil (ne do režiséra, na určené místo) a zastavil těsně před kamerou.

 

4. Filmaři pro svoji potřebu postavili sedm verzí Fordu Mustang, z nichž každý sloužil k různým účelům. S některými se jen jezdilo, jiné naopak skončily v rukou kaskadérů. Jeden Mustang byl dokonce „sebrán“ vrtulníkem.

 

5. Need for Speed má děj! Pouliční závodník Tobey Marshall (Aaron Paul) se chce pomstít bývalému společníkovi Dinovi (Dominic Cooper), kvůli kterému skončil na několik let za mřížemi. Jenže Dino na nic nečeká a rovnou vypíše na odměnu na Marshallovu hlavu.

 

6. Před tím, než herečka Imogen Poots dostala roli ve filmu, neuměla řídit.

 

7. Auto kino, do kterého hrdinové zavítají, je skutečné a úspěšně funguje v americké Georgii už od roku 1955. Film, který se tam zrovna promítá, je legendární Bullitův případ s jednou z nejlepších automobilových honiček všech dob.

 

8. Všimněte si taky DVD obalu filmu Act of Valor. Dobrodružné akční drama se skutečnými americkými vojáky natočil režisér Scott Waughn.

 

9. Neodcházejte během závěrečných titulků. Připravili byste se o jeden skrytý vtípek...

 

10. Hry Need for Speed se prodalo více než 140 miliónů kusů od roku 1994. Herní série vyšla ve 22 jazycích a v 66 zemích světa. Film by mohl být podobně úspěšný. Pokud ano, pokračování nás nemine!

 

Film Need for Speed bude v kinech od 13. března.

 

 

666 nejlepších křivek auťáků v hlavní roli akční pecky Need for Speed

666 nejlepších křivek auťáků v hlavní roli akční pecky Need for Speed

Všechno, co musíte vědět, aby vám akční pecka Need for Speed neujela

Všechno, co musíte vědět, aby vám akční pecka Need for Speed neujela

Need For Speed přidává plyn a míří do kin: První upoutávka

Need For Speed přidává plyn a míří do kin: První upoutávka

Klíčová slova:
film, need for speed
 

Články odjinud