Dinosauři v Čechách: Kde je najdete?

Dinosauři v Čechách: Kde je najdete?
Sdílej
 
Vladimír Socha, který je podepsán i pod některými články v ábíčku, napsal knížku o dinosurech v Čechách. Odhalíte v ní objevy místních dinosaurů, pterodaktylů a dalších pravěkých draků.

 

Nedá se nic dělat, dinosauří velmocí nejsme. Nejvíce fosilií se nachází v Severní Americe a v Číně. Přesto u nás ani zdaleka není paleontologické pusto a prázdno. S objevy dinosaurů, pterodaktylů a dalších pravěkých "draků" stejně jako s prostředím českých druhohor vás opravdu podrobně seznámí kniha Vladimíra Sochy. A nejen to. Autor, který je podepsán i pod některými články v ábíčku, se také věnuje historii objevů a tomu, jak je lidé vnímali.

Vladimír Socha, který je podepsán i pod některými články v ábíčku, napsal knížku o dinosurech v Čechách •  archiv

Český šaman z doby kamenné nosil ozdobu z fosilií třetihorních měkkýšů a vyloženými sběrateli zkamenělin byli staří Mayové. Dinosauří fosilie daly vzniknout čínským a indiánským legendám plným nestvůr, renesanční sběratelé viděli v mamutích lebkách nesporné doklady o existenci obrů. Nechybí ani čtení o jednotlivých skupinách druhohorních plazů. Knihu navíc doprovázejí krásné, trochu "snové", a přesto anatomicky výstižné ilustrace Vladimíra Rimbaly.

Dinosauři v Čechách 

Shrnutí: Jestli máte rádi pravěká zvířata, je tahle kniha nutností!

Autor: Vladimír Socha

Vydává: Vyšehrad, 2017, 200 stran   

 

Skutečná Nessie: Ichtyosaurus ze Skotska

Skutečná Nessie: Ichtyosaurus ze Skotska

Ďábělská ropucha: Lovkyně dinosaurů

Ďábělská ropucha: Lovkyně dinosaurů

Monstrum z Melkshamu: Vědci objevili nového plaza

Monstrum z Melkshamu: Vědci objevili nového plaza

 

Články odjinud