Jak si slavní Češi splnili své odvážné sny

Jak si slavní Češi splnili své odvážné sny
Sdílej
 
Chceš se to dozvědět? Pak si rozhodně nenech ujít novou knížku plnou skvělých ilustrací a čtivých příběhů s názvem Odvážné sny. Ta přináší třicítku medailonků obdivuhodných českých osobností, které se proslavily díky tomu, že své sny, i ty nejsmělejší, dokázaly proměnit ve skutečnost. Vezmi si z nich příklad – možná i o tobě jednou uslyší celý svět!

 

"Že se dá snít jen po večerech, když se zhasne lampička a peřinu si přitáhneš pod bradu? A nechceš to s námi zkusit jinak? Odhalíme ti jedno velké tajemství," píše v úvodu knihy Odvážné sny její autor Daniel Storch. Jaké? Tak tedy slovy autora: "Snít můžeš s otevřenýma očima, klidně v pravé poledne, kdekoli a kdykoli se ti zachce. A k čemu že je takové snění dobré? Inu, kdo má trochu kuráže a fištrónu, dokáže své sny jednoho dne proměnit ve velké věci a činy."

Nic není nemožné

Nevěříš? Pak se s chutí začti do téhle svižně psané knížky se spoustou obrázků a nech se inspirovat příběhy více než třicítky pozoruhodných osobností české země. Dámy a pánové, kteří se ti v ní představí, toho dokázali opravdu hodně a vynikli v nejrůznějších odvětvích lidských činností. Někteří z nich vládli vědě, jiní sportu nebo umění, a to v rozličných etapách 20. a 21. století.

Jak si slavní Češi splnily své odvážné sny zjistíš v knížce plné skvělých ilustrací a čtivých příběhů •  archiv

Řada z nich je všeobecně známá, o jiných slyšela jen hrstka nadšenců v určitém oboru. Některé můžeš potkat na ulici, zatímco za jiné už dnes hovoří jen jejich odkaz. A na počátku všeho stály právě jejich odvážné sny! Díky jejich životním osudům poznáš, že každý sen, i ten nejodvážnější, může dojít svého naplnění.

Sny jsou kořením života

Jak praví mladičký superlezec a rekordman Adam Ondra, o němž se v knížce také dočteš: "Sny – to je takové koření života, bez kterého se váš život bude dát žít, ale nebude vám chutnat. Sny, které mě inspirují a motivují, dávají mému životu smysl. S nimi vím, že žiji. Že žiji naplno.“ To je rozhodně poselství, nad kterým stojí za to se přinejmenším zamyslet…

Jak si slavní Češi splnily své odvážné sny zjistíš v knížce plné skvělých ilustrací a čtivých příběhů •  archiv

Chtěj vědět ještě víc

Vedle příběhů velkých mužů a žen a úžasných ilustrací najdeš v knize u každého medailonku i inspirativní citáty a dále tři úkoly vztahující se nějakým způsobem k danému člověku nebo jeho oboru – pusť se do nich – i jejich zásluhou se dozvíš mnoho nového a zajímavého.

Více o knize Odvážné sny zjistíš tady >

Mravenci na skále: Česká lezecká esa

Mravenci na skále: Česká lezecká esa

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

 Elon Musk: Inženýrský Iron-Man

Elon Musk: Inženýrský Iron-Man

 

Články odjinud