Podpořte tvořivost u dětí kurzem kreslení

Podpořte tvořivost u dětí kurzem kreslení
Sdílej
 
Co vaše děti nejvíc baví? Není to náhodou tvoření z papíru, kreslení, modelování a podobné činnosti? Pokud ano, podpořte je v tom. Třeba tím, že je přihlásíte do kurzu kreslení.

Kreslení je nedílnou součástí dětského vývoje. Rozvíjí představivost, tvořivost, motorické schopnosti. Předchází mu rozvoj jemné motoriky, kdy se dítě snaží do malých prstíčků uchopit nějaký předmět. Nejprve to bývá plenka, chrastítko, hračka. S předmětem pak manipuluje, možná si ho i přendává z jedné ruky do druhé, ochutnává ho.

Pak následuje kreslení. Nejprve jde o čmáranice, postupně se dítě naučí kreslit tvary, sluníčko, zvířátka i postavu. Je naprosto jedno, jestli maluje pastelkami, voskovkami, štětcem nebo obyčejnou tužkou. Důležité je, že se učí držet tužku (pastelku, štětec), což mu dává dobrý základ pro správný úchop a pozdější nástup do školy.

Čtěte také: Proč učit děti kreslit?

Co se při kreslení dítě naučilo totiž dobře zužitkuje při nácviku psaní. To začíná cviky pro uvolnění zápěstí, kreslení koleček, šneků apod. Pak následují samotná písmenka.

Víte, že kreslení souvisí i s řečí? Možná vás to překvapí, ale když bude mít dítě uvolněnou ruku a tužka bude po papíře lehce klouzat, bude mít i uvolněná mluvidla.

Foto:  Výtvarná škola Draw Planet, s.r.o.

Jak podpořit dětskou tvořivost?

Děti se nejlépe učí nápodobou. Proto si s nimi modelujte, kreslete, vyrábějte vlaštovky z papíru. Když už jim přestane stačit a máte pocit, že je nic nového nenaučíte, nastal čas najít jim kroužek kreslení a tvoření. Ideálně takový, který povedou zkušení lektoři a děti si na něm vyzkouší co nejvíc technik.

Kde takový kurz najít?

Nabídka kroužků je dnes poměrně široká, většina rodin už nemusí hledat jen kroužky nedaleko bydliště. Pokud hledáte opravdu dobrý kurz kreslení v Praze a okolí a chcete, aby dítě bavil, zkuste zajít na zkušební hodinu do Draw Planet Praha.

Děti si tu pod vedením hodných lektorů, kteří s dětmi rádi pracují a předávají jim své znalosti, vyzkouší:

* Kreslení a malování různými technikami

* Vyrobí si pohlednici, komiks i koláž.

* Vymyslí ilustraci.

* Nastudují kresbu.

* Své umění modelovat posunou na novou úroveň.

* Seznámí se s různými druhy barviček, pastelek a pastelů.

* Rozšíří své představy o umění.

Foto:  Výtvarná škola Draw Planet, s.r.o.

Výhodou kurzů v Draw Planet je to, že nemusíte čekat na začátek školního roku nebo pololetí. Dítě může do kurzu vstoupit kdykoli. Navíc s sebou nepotřebuje nic víc, než dobrou náladu a chuť tvořit. Vy platíte každou lekci zvlášť, takže když dítě onemocní a o lekci přijde, vy ji neplatíte.

Kurz kreslení a malování pro děti v Draw Planet v Praze pomůže našim nejmenším zorientovat se ve světě umění. Když děti dokážou vytvořit to, co si představují, bude je to motivovat k další činnosti. A o to jde. Podpořte tvořivost svých dětí i vy a přihlaste je na kurz kreslení plný zábavy a tvoření.

 

Články odjinud