Simpsonovi slaví 700! Oblíbené postavy v nej znělkách

Simpsonovi slaví 700! Oblíbené postavy v nej znělkách
Sdílej
 
Nejúspěšnější a nejznámější animovaný seriál Simpsonovi překonal další velký milník. Zrovna dnes, v pondělí 10. května v 19:45, Prima COOL odvysílá 700. epizodu s názvem Příběh Vánoc minulých. Ano, oblíbené postavy se opravdu objevily v už 700 dílech!

 

Simpsonovi jsou rekordmanem nejen mezi animovanými pořady. Několik let jsou nejdéle vysílaným seriálem ze všech. Nové epizody vznikají už 32 let.

O tom, že postavičky ze Simpsonových jsou starší než většina čtenářů ábíčka a proč by se seriál mohl vysílat navždy, se dočtete za čtrnáct dní v ABC č. 11. Ale dnes se můžete podívat na jubilejní 700. díl.

Simpsonovi 700 už dnes

Epizoda s názvem Příběh Vánoc minulých se odehrává v době před narozením malé Maggie a vůbec poprvé odhaluje, co se ukrývá v tajemné místnosti v domě Simpsonových. Dokonce i po více než třiceti letech vychází najevo, že o Homerovi, Marge, Bartovi a Líze nevíme všechno!

Simpsonovi XXV: Čtvrt století ve Springfieldu

Simpsonovi XXV: Čtvrt století ve Springfieldu

Malé okénko vedoucí do pokoje nad garáží se sice mihne v každé úvodní znělce. Jenže proč tam je a hlavně co je uvnitř, prozrazuje až dnešní díl. Protože jde o výjimečnou událost, 700. epizoda bude mít znělku, kterou natočil oceňovaný animátor Bill Plymton.

Simpsonovi mají se speciálně upravenými znělkami a gaučovými gagy bohaté zkušenosti. Než to dneska začne, podívejte se na několik nejlepších „otvíráků”.

Nejlepší znělky Simpsonových:

Avengers: Infinity War

Po premiéře superhrdinského eposu Avengers: Infinity War se zloduch Thanos rozhodl udělat i Simpsonovým to, co provedl celému vesmíru. Luskl prsty a gauč byl jen jeho… a Maggie!

Hobit

Mapa jako od J. R. R. Tolkiena a dobrodružná výprava vystřižená z Hobita. Marge hraje Gandalfa a Vočko zase Gluma, které dobře známe z Pána prstenů.

Ledové království

„A teď povinny odkaz na Ledové království,” píše se na kartičce na začátku této znělky. Homer se jako Olaf zakousne do mrkve/vlastního nosu.

Hraná znělka

V hrané znělce Simpsonovi doslova ožili. Původně vznikla jako upoutávka na vysílání nových epizod seriálu britskou televizí Sky 1. Když se stala senzací, dostala se až do seriálu a stala se skutečnou znělkou. Natáčelo se v hrabstvím Kent nedaleko Londýna.

Banksy

Tajuplný britský street artový umělec a aktivista Banksy vytvořil speciálně prodlouženou a speciálně sžíravou znělku. Město Springfield se v ní objevuje upravené graffiti. Na konci je odhaleno, že celá Čína včetně dětí a pand dře na výrobě předmětů se Simpsonovými.

Další povedené úvodní znělky ze seriálu Simpsonovi si můžete prohlédnout tady (Hajao Mijazaki, Guillermo dle Toro, Robot Chicken) a taky tady (Hra o trůny, Flinstoneovi).

Výlety se Simpsonovými: Animovaná a šílená turistika

Výlety se Simpsonovými: Animovaná a šílená turistika

Hrozivě skutečná Marge Simpsonová: To není trik Photoshopu!

Hrozivě skutečná Marge Simpsonová: To není trik Photoshopu!

Hrdina ze Simpsonových na sebe prozradil, že je gay

Hrdina ze Simpsonových na sebe prozradil, že je gay

 

Články odjinud