Konference Super Mega DigiDay: Bezpečnost na internetu

Konference Super Mega DigiDay: Bezpečnost na internetu
Sdílej
 
Bezproblémový pohyb internetem a používání aplikací je něco, co bychom si všichni přáli. Rizika na internetu pomůže odhalit Super Mega DigiDay.

Rizika na internetu? Spoustu z nich si ani neuvědomujeme. Sdílíme fotky, osobní informace, reagujeme na neznámé lidi a pouštíme do svých mobilů a počítačů aplikace, o jejichž původu toho víme málo nebo vůbec nic. To vše tvoří rizika, se kterými se musíme vyrovnat a ideálně se jim vyhnout.

Mega konference

Ale pozor – není to tak, že by lidé vědomě riskovali a hazardovali. Podívejte se na to obráceně – bezpečnost na internetu podceňují, protože o možných nástrahách neví. A právě na jejich vysvětlení se orientuje konference SUPER MEGA DigiDay, kterou pořádá komunita učitelů a odborníků GUG společně s mnoha partnery, například Google, Ministerstvo školství a Národní pedagogický institut a časopis ABC.

Díky internetovým aplikacím máte přehled o dění ve světě •  Tomáš Pekárek

Pro školy

Konference vypukne od 8:00 19. dubna a poběží až do večerních 20:00. Celá bude streamovaná a rozdělená do bloků. Určitě řekněte ve vaší škole, že dopoledne bude vysílání určené pro vás, vaše spolužáky a učitele. Zkušení lektoři budou s pomocí učitelů zábavnou formou rozvíjet kritické myšlení a ověřování získaných informací. V praxi to znamená třeba povídání o fake news a jejich rozlišování, ale také o komunikaci s cizími lidmi.

Odpolední pokračování

Odpolední blok konference je určený pro učitele, kteří se dozví o aktuálních trendech v oblasti online bezpečnosti dětí, anebo o digitálním wellbeingu – tedy, jaký vliv mají technologie na člověka. Od 17:00 pak budou odborníci vysvětlovat rodičům (dejte jim o tom vědět!), jak vnímat proměnu digitálního světa kolem nich. Dozví se o moderním slangu odvozeném z počítačových her, obecně o hraní her a také o médiích a rizicích dezinformací.

Jedním si můžete být jisti. 19. dubna od 8 hodin se odehraje jedna z nejzajímavějších konferencí, které se týkají toho, s čím každý den pracujeme – internetu. Regitraci a další informace najdete tady: SUPER MEGA DIGIDAY anebo na facebookové stránce.

Kde se vzal internet? Pohled do "pravěku" sítě světa

Kde se vzal internet? Pohled do "pravěku" sítě světa

Modré světlo útočí: Jak nás ovlivňuje záře z mobilů a počítačů

Modré světlo útočí: Jak nás ovlivňuje záře z mobilů a počítačů

Je umělá inteligence chytrá a jsou neuronové sítě jen v lidském mozku?

Je umělá inteligence chytrá a jsou neuronové sítě jen v lidském mozku?

 

Články odjinud