Pět nejvtipnějších reklam na videohry

Pět nejvtipnějších reklam na videohry
Sdílej
 
Podívejte se s námi na to nejlepší, co se nedostalo do naší televize.

V Česku vidět v televizi reklamu na nějakou videohru je spíš rarita. A přitom je to opravdu škoda. Přinášíme vám tak žebříček těch nejlepších zahraničních reklam z prostředí herního průmyslu.

Přestřelka při karaoke

Začneme něčím trochu odlehčeným. Nizozemský onlinový obchod s knihami, filmy a hrami opravdu ví jak zaujmout! Raději nebudeme nic bližšího prozrazovat, abychom nepokazili pointu. Podívejte se raději sami.

Kdo je Princem Temnot?

To, že celebrity jsou v reklamě sázka na jistotu, dokazuje i reklama s legendárním zpěvákem Ozzy Osbournem na online hru World of Warcraft. Ozzy se nám na začátek pěkně představí: "Jsem Ozzy Osbourne a jsem Princ temnoty." Na to se ozve hlas produkce: "Ale Ozzy, Princ Temnoty je Král Lichů." Ozzy si to všem nenechá líbit: "Možná ty to tu všechno *** řídíš, ale já jsem Princ Temnoty od roku 1979!" (Princ Temnoty byla Ozzyho přezdívka v době jeho největší slávy s kapelou Black Sabath.) Na to naváže sám Král Lichů, který démonickým hlasem pronese: "Princ Temnoty může být jen jeden!" Celá série reklam s nejrůznějšími dalšími celebritami pak pravidelně končí otázkou: "Jaká je tvoje hra?!" Ozzy jí ale samozřejmě podle sebe trochu okořenil, a tak se dočkáme cenzorského pípnutí.

V Asii všichni tančí

O tom, že ty nejšílenější reklamy jednoznačně pochází z Asie, nás přesvědčila tahle thajská reklama na Audition Online Dance Battle. Tady tancuje opravdu každý!

Na policajty a na zloděje

Xbox se svým sloganem "Přidej se do hry" vytvořil několik velmi vydařených (a očividně ne nijak levných) reklam. Jednou z nich je i tato z roku 2006, kterou režíroval australský režisér Garth Davis. "Chtěli jsme ukázat, jak vám Xbox 360 umožní hrát si novými a neočekávanými způsoby, a připomenout tak, jak se cítíte, když se opravdu dobře bavíte s přáteli," řekl ohledně reklamy Richard Teversham, ředitel marketingu pro Xbox.

Energy drink na pařbu

Vybrat jenom pět nejlepších reklam je opravdu těžké. Máme tak pro vás poslední kousek, který není přímo na videohru, ale na nápoj Mountain Dew. Ten totiž v USA vydal speciální edici pití ke hře Halo 3. V ní se přes internet můžete spojit s dalšími hráči z celého světa a proti nim bojovat. Jak to ale dopadá, když u toho pijete speciální pití, uvidíte sami.

 

Články odjinud