IEM Season XI Shanghai: Další velký turnaj ve Starcraftu II na spadnutí

IEM Season XI Shanghai: Další velký turnaj ve Starcraftu II na spadnutí
Sdílej
 
Ke konci tohoto týdne se v Šanghaji utká šestnáct špičkových hráčů Starcraftu II na turnaji IEM Season XI Shanghai o ceny v celkové hodnotě v přepočtu přes milion korun. Na co se fanoušci mohou těšit?

Z Valencie do Šanghaje

Po Dreamhacku ve Valencii přichází další velký turnaj ve hře Starcraft II, tentokrát pořádaný organizací Intel Extreme Masters. Utká se zde 16 nejlepších hráčů, kteří prošli kvalifikacemi, respektive pět z nich bylo vybráno na základě hodnocení v žebříčku WCS od samotného Blizzardu. Ti budou soutěžit o ceny v celkové hodnotě 32 000 USD (téměř 800 000 Kč!) a fanoušci hry se rozhodně mají na co těšit.

Hráči jsou rozřazeni do pavouka, v němž budou postupovat systémem single elimination (tedy prohra = vyřazení). Mimo finále, jež se rozhodne sérií Best of 7 budou všechny zápasy hrány na Best of 5. Čekají nás tedy poměrně dlouhé bitvy a samotné finále by mělo být přímo grandiózní.

 

E-sport: Proč chcete sledovat profi svět videoher

E-sport: Proč chcete sledovat profi svět videoher

Současná špička ve StarCraftu II

Všichni zúčastnění patří ve světě StarCraftu II mezi současnou špičku. Příkladem budiž Tobias „ShoWTimE“ Sieber. Tento 22letý Němec hraje SCII již od roku 2010, plně se mu ale začal věnovat až po dostudování střední školy o dva roky později. Momentálně působí v týmu Millenium a v žebříčku WCS je umístěn na třetím místě.

Hned nad ním se nachází další z účastníků, polský hráč Artur „Nerchio“ Bloch, který se ostatně pod taktovkou týmu Euronics Gaming stal vítězem Dreamhack Valencia. Naopak bramborovou příčku ve WCS drží pětadvacetiletý Nor Snute, jenž působí za věhlasný Team Liquid. Zajímavých jmen se zde zkrátka vyskytuje spousta a jejich kompletní rozpis naleznete zde.

Nerchio vs. MarineLord ve finále DH Valencia 2016

Turnaj za účasti špičkových komentátorů

Ti z vás, kdo ovládají anglický jazyk, se mohou těšit také na špičkový tým komentátorů, mezi nimiž je zasvěceným nepochybně známý francouz Yoan „Tod“ Merlo, který se v roce 2011 rozhodl vyměnit roli profesionálního hráče za castera. Neméně věhlasným jménem je Australan Jared „PiG“ Krensel, jenž se roku 2012 stal vítězem zmiňovaného žebříčku WCS.

Oficiální stream naleznete tradičně na Twitchi. První kolo bude spuštěno ve čtvrtek 28. července od 17:00 našeho času, finále se poté odehraje v neděli. Kompletní informace včetně aktualizované tabulky najdete na oficiálním webu události

Hrajte online na hry.abicko.cz

Více o gamesách najdete tady

Tento článek vám přinesla e-sport platforma ESGA.GG. Místo, kde můžete v turnajích porovnat své schopnosti proti ostatním. Místo, kde se potkáte s novými kamarády i špičkovými hráči z celého světa. Ponořte se do zápasů ve hrách Hearthstone a League of Legends, brzy doplněných o další klíčové tituly. Těšíme se na vás!

 

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

Videohra do školy! Projekt CivilizationEDU a Minecraft zaútočí na školní lavice

Videohra do školy! Projekt CivilizationEDU a Minecraft zaútočí na školní lavice

 

Články odjinud