Jaké boty si vzít na společenskou událost?

Jaké boty si vzít na společenskou událost?
Sdílej
 
Do divadla, na ples a další společenské události tenisky, žabky či pantofle rozhodně nepatří. Je zapotřebí z botníku vytasit něco jiného. Čím zaručeně uděláte dojem na takových akcích? V první řadě to je perfektně padnoucí oblek a vhodně zvolené polobotky. Tyto nízké boty jsou na obdiv okolí doslova jako dělané. Pánové je mohou vzít k formálnímu i vycházkovému obleku, dámy ke kostýmkům, overalům, společenským kalhotám či sukním. A přehlídka může začít!

Ne nadarmo jsou polobotky ekvivalentem společenské obuvi. Nicméně na trhu seženete i jejich sportovnější varianty, takže se dají nosit i na každodenní příležitosti. Na neformální události lze zvolit polobotky bez šněrování a na formální pouze polobotky šněrovací v souladu s pravidly etikety. Co se týče materiálu, zejména pánové volí ke svému obleku nejčastěji kožené polobotky. Jsou prodyšné a lépe se přizpůsobí tvaru chodidel. Je však zapotřebí jim věnovat zvýšenou péči, aby jak pánské, tak i dámské kožené polobotky vydržely co nejdéle v kondici.

Jakou barvu polobotek zvolit k obleku?

Pánské polobotky volte dle preferované barvy obleku. Pokud máte klasický černý oblek, měli byste k němu nosit černé polobotky. Ty jsou vyžadovány na událostech v tzv. anglickém modelu, který udává pravidla oblékání na společenské události. Je konzervativní a drží se zavedených tradic a pravidel.

Pokud vás ale čeká událost laděná do uvolněnějšího jihoevropského modelu, povoleny jsou i hnědé polobotky k černému obleku. Tento model je oblíbený zejména u mladé generace a nabízí více barevných kombinací obleku a polobotek. Můžete tedy na večerní událost vzít místo černého i modrý oblek. K němu budou pasovat nejvíce pánské polobotky hnědé barvy.

Jakou barvu polobotek volí ženy?

Dámské polobotky unosíte nejčastěji do práce nebo třeba do divadla. Na ples či jinou formální událost nazujte oblíbené lodičky. Na běžné nošení zkuste k džínám sportovní polobotky. Do práce budou vypadat hezky dámské polobotky černé barvy v kombinaci se společenskými kalhotami v tmavě modré barvě a vypasovanou košilí v tmavě zeleném či bordó odstínu. Přes košili můžete přehodit černý blejzr, který celek hezky sjednotí.

Foto:  W&R obuv, spol. s r.o.

Pokud máte ráda kostýmky či elegantní overaly, vaše nožky krásně vyniknou, pokud k tomuto outfitu zvolíte polobotky na klínku či na podpatku. Noha dostane protáhlejší tvar a vy dostanete další dávku obdivných pohledů.

A boty příjemné jak na pohled, tak i na nošení seženete na Rieker-eshop.cz, kde si můžete doplnit outfit takovou obuví, která bude vystihovat vaši jedinečnost!

Klíčová slova:
boty, prclanek, polobotky
 

Články odjinud