Kde najít nejlevnější letenky do Paříže?

Kde najít nejlevnější letenky do Paříže?
Sdílej
 
Snili jste někdy o tom, že strávíte dovolenou v Paříži, budete chodit po malebných kavárnách a bloudit po historickém městě? Nemusí zůstat jen u snění.

S levnými letenky Paříž je váš pobyt ve francouzské metropoli blíže než kdy jindy. Paříž, možná nejromantičtější město v srdci Evropy, je nutností vidět, ať už zůstanete na víkend nebo několik týdnů. Připravte se na lahodné croissanty a výhled z Eiffelovy věže. S levnými letenkami budete ve Francii rychleji, než řeknete "bon voyage".

Foto:  Envato

Kde hledat?

Nejlevnější letenky hledejte u evropských nízkonákladových společností jako Ryanair, Easy Jet, Wizzair nebo Volotea. S hledáním si můžete vypomoci na populárních srovnávačích letenek, samotnou letenkou však doporučujeme zakoupit napřímo u aerolinek.

V Paříži jsou dvě hlavní letiště. Paříž-Charles de Gaulle je primárním mezinárodním uzlem pro lety do Paříže, a tak je rušnější, ale také má více odletů. Paříž Orly je menší, o něco blíže centru města (i když s menšími možnostmi veřejné dopravy) a často má levné možnosti, pokud letíte do/z někam jinam v Evropě.

Kdy je nejlepší čas letět do Paříže?

Nejlepší čas na návštěvu Paříže je mezi březnem-květnem nebo zářím-říjnem. Tyto měsíce ve městě nebývá tolik turistů, je chladněji a vše stojí o něco méně od hotelů až po levné letenky. Léto je také oblíbené období k návštěvě Paříže, ale buďte připraveni na vyšší ceny a davy – budete muset plánovat trochu víc dopředu, abyste získali dobrou cenu. Jaro v Paříži je obzvlášť romantické, i když může být trochu deštivější, takže buďte připraveni.

Proč turisté milují návštěvu Paříže?

Co na Paříži nemilovat? Město světel je domovem ohromujících parků a muzeí, klasické evropské architektury a katedrál, spousty útulných kaváren a obchodů a lahodných jídel, vín, sýrů, pečiva a dalších. Ať už míříte do Paříže z jakéhokoli důvodu, je tu hodně co objevovat. Ne nadarmo je to jedno z nejnavštěvovanějších měst na světě.

Pařížský životní styl a kultura

Paříž má neuvěřitelné množství kulturních a historických skostů! Pařížané, kteří jsou známí jako milovníci módy, jídla, umění a architektury, si v životě rádi užívají všední maličkosti, ať už je to procházka podél Seiny nebo lahodná večeře venku.

Foto:  Envato

Pařížané – jak se dá očekávat – mají vytříbený módní vkus, takže se podle toho sbalte! Pokud vás uvidí v neforemných kraťasech, tílku a v ponožkách v sandálech, okamžitě ve vás poznají turistu.

Prozkoumat Paříž s nízkým rozpočtem

I když je Paříž známá jako nóbl drahé město, rozhodně je možné prozkoumat ho s nízkým rozpočtem, pokud víte, kam jít! Jeďte metrem nebo se jen projděte, místo abyste se spoléhali na taxíky – je to mnohem jednodušší a levnější. Prozkoumejte katedrálu Notre-Dame, Sacre Coeur a Lucemburské zahrady, vyfoťte si pár fotek u Eiffelovy věže a Vítězného oblouku nebo se projděte podél řeky Seiny. V Paříži myslí na mladé a na studenty, takže do muzeí si nezapomeňte vzít mezinárodní studentský průkaz!

Klíčová slova:
cestovani, pariz, výlety, prclanek, letenky
 

Články odjinud