Automobily: Monster truck Gladiator a Iron Man

Automobily: Monster truck Gladiator a Iron Man
Sdílej
 
Monster trucky Gladiator a Iron Man s nasazovací karosérií je možné lepit ve dvou různě složitých variantách.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Vystřihovánka má dvě karoserie a jeden podvozek. Zvolte si jednu nebo postavte obě a na podvozku je pouhým nasazením vyměňujte.

2. Díly 23, 24, 26, B podlepte kartonem. Rozhodněte se pro jednodušší nebo složitější variantu kol. V jednodušší variantě díly kol 22, 23, 24 nahradíte díly B a prostorové pružiny podvozku 15, 16, 17 nahradíte plochými pružinami A.

3. Všechny části předem narýhněte.


Monstra na velkých kolech •  Robert Navrátil

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Nejprve sestavte karoserii modrého vozu. Díl 1 vystřihněte a naohýbejte, obě bočnice, přední a zadní nárazník přehněte směrem dovnitř a zalepte. Střechu v rozparcích zpevněte výztuhami 2, 3, 4, 5. Slepte blatníky 6, 7. Nejprve je zalepte černou plochou zevnitř k bočnici, potom pokračujte zalepením chlopní pod kapotu motoru a na závěr je přilepte k čelní masce. Nad oba blatníky umístěte světlomety 8, 9.

2. Pokračujte podvozkem. Základ tvoří spojené krabičky 10, 11, 12. Krabičku 11 doplňte výfuky 13, 14. Nyní můžete z dílů 15 a 16 sestavit odpružení, na které nasunete válečky z dílů 17. Připravte si i dva díly 18. Slepené sestavy odložte.

3. Přehněte a slepte na sebe obě poloviny dílu 19 tak, že chlopně na všech třech koncích zůstanou rozevřené. Ke střední části na osu na naznačená kolečka přilepte dvě pružiny a na prostřední kolečko vzpěru 18. Z opačné strany osy na čárkovanou čáru připevněte rozpěru 20. Celek přilepte ke střednímu dílu podvozku 10. Osu přiklopte a zalepte i pružiny a vzpěru 18 na naznačená místa.

4. Podobně postupujte s přední osou 21, v její přední části ještě můžete vyříznout otvory v rámu. Po slepení podvozku a jeho proschnutí vytvarujte zadní část dílu 19 a přední část dílu 21 (rám) tak, aby mířily vzhůru kolmo k podložce.

5. Následuje sestavení kol. Obruč 22 slepte tak, aby barevná část byla otočena směrem dovnitř. Vtlačte do ní podlepený díl 23 a zajistěte lepidlem. Po proschnutí celek přilepte pomocí chlopniček zezadu k výřezu v boku kola 24. Tuto sestavu opět po proschnutí vtlačte do velké obruče 25. Dejte pozor na orientaci vzorku na pneumatice, aby směřoval stejným směrem. Po zaschnutí kolo zezadu uzavřete dílem 26. Pro vylepšení můžete pneumatiky doplnit vzorkem z pásků dezénu 27. Kola připevněte na osy.

6. Ve druhé karoserii 28 vystřihněte vnitřní plochu pro vlepení kabiny 30. Na záď přilepte dvě křídla 29. Karoserii zdola vyztužte částí 31, lepte ji směrem od zádi přes obě bočnice k přídi.

 

Monstra na velkých kolech •  Honza Mudra

 

 

Vystřihovánky v ABC č. 25/26

Vystřihovánky v ABC č. 25/26

Vojenská technika: Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II

Vojenská technika: Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II

Muzeum vystřihovánek: Betlém

Muzeum vystřihovánek: Betlém