Kdo chce být Spider-Man?

Kdo chce být Spider-Man?
Sdílej
 
Spider-Man dokáže všechno, co pavouk. Je jedním z nejoblíbenějších superhrdinů a objevuje se na každém rohu a kde kdo se za něho rád převlíká. 

 

1. Spider-Man se objevil jako obří balón v rámci populární přehlídky Macy's Thanksgiving Day Parade. Jako vzor posloužila kresba Johna Romity Seniora, známého kreslíře komiksů se Spider-Manem.

2. Populární lezec po mrakodrapech Dan Goodwin se v roce 1981 oblékl do kostýmu tohoto hrdiny a vylezl na Sears Tower v Chicagu. Od té doby se mu přezdívá SpiderDan a můžeš ho vidět, jak slézá nejrůznější marakodrapy na světě.

 



3. Tenhle chlapík se stal superhrdinou ve skutečnosti. Tak trochu. Australan Michael Baulderstone měl v obchodě s komiksy jen pózovat v kostýmu pavoučího muže. Pak ale uviděl, jak někdo krade komiksy a zasáhl. V komiksu je ale to chytání zločinců zábavnější.

 

 


4. Mnohem hrdinštější byl jiný Spider-Man. V Thajsku se odehrál fascinující případ. Osmiletý autistický chlapec vylezl na římsu ve třetím patře, odmítal slézt a hrozilo, že spadne. Zavolaným požárníkům se nedařilo jej přesvědčit, aby slezl, dokud matka neřekla, že miluje komiksy. Hasič Sonchai Yoosabai okamžitě zajel na stanici, kde měl kostým Spider-Mana, do něj se převlékl, vrátil se a kluka přesvědčil, že je superhrdina, který mu chce pomoct. Svého idola hoch poslechl a slezl. Proč mají ale thajští hasiči na stanici kostým Spider-Mana, to nevíme.

5. V Japonsku a  USA byl vždycky populární cosplay, tedy převlékání se do co nejdokonalejších podob kostýmů komiksových, herních a filmových hrdinů. Někdy se kostým vyvede, jindy ne, to ostatně posuď sám. Můžeš tu vidět jak ztvárnění všech hlavních Spider-Manů, dokonalou kopii filmového kostýmu i poněkud méně povedenou kopii komiksového Spideyho.

 

Tak trochu jiný Spider-Man •  archiv



6. Snaha oživit komiks v reálu je častá, zkouší to filmy a zkouší to i divadlo. Tady třeba můžeš najít skupinku japonských cosplayerů, kteří sehráli scénku, které se účastní jak hlavní hrdina, tak jeho nejznámější spojenci a protivníci.

 



7. Pokud tě ale nebaví snaživí amatéři, je tu i profesionální muzikál Spider-Man: Turn Off the Dark, který měl v roce 2010 premiéru na newyorské Broadwayi. Podívej se na trailer této show, která se objevila i u nás.

 

 

7 věcí, které určitě nevíš o novém filmu se Spider-Manem

7 věcí, které určitě nevíš o novém filmu se Spider-Manem

Nekecej a plav jako superhrdina! Avengers tě vybaví na koupák

Nekecej a plav jako superhrdina! Avengers tě vybaví na koupák

Recenze: Nový komiksový magazín se Spider-Manem je ultimátně nabušený

Recenze: Nový komiksový magazín se Spider-Manem je ultimátně nabušený

Klíčová slova:
spider-man, cosplay, hrdina
 

Články odjinud