Co dělat o prázdninách, když má člověk volno?

Co dělat o prázdninách, když má člověk volno?
Sdílej
 
Konečně jsou tu zase prázdniny a ty máš dva měsíce, během kterých nemusíš chodit do školy a máš celý den jen a jen pro sebe. Otázkou tedy není co musíš, ale co můžeš dělat.

 

1. Spát do dvou a spát od čtyř. Hej, neříkáme, že musíš prospat celý den, ale teď máš přece svobodu, kdy nemusíš vstávat do školy. Takže to znamená, že můžeš jít spát nad ránem a klidně dospávat přes poledne.

2. Přidej se ke skupině historických šermířů jako panoš. V létě objíždí skupiny historického šermu hrady a někteří určitě vezmou za vděk mladým šermířem, lučištníkem a nebo panošem.

3. Nauč se hrát na theremin. Tenhle šílený elektronický hudební nástroj vymyslel v roce 1928 profesor Léon Theremin. Hraje se na něj pohybováním rukou ve vzduchu a že je to pořád cool dokazuje i Sheldon z Teorie velkého třesku.

 

 


4. Zavři okno, zatáhni závěsy a hraj Diablo 3 dokud se ti nerozbije myš a nebo nepadne Diablo i na nejvyšší obtížnost. Vždycky je tu kus vybavení, který se ti může hodit a nikdo tě nežene do školy, takže můžeš jet a mlátit monstra do aleluja. Jen nezapomínej jíst a pít.

5. Nauč se čínsky. Čínština je jazykem budoucnosti, ví to spisovatelé sci-fi, cyberpunku a ví to i manažeři. Důležitější ale je, že čínsky jen tak někdo nemluví a ty pak můžeš před kamarády machrovat, jak rozumíš filmům s Jetem Li i bez titulků.

6. Vypěstuj si mravenčí farmu. Mravenci jsou fascinující stvoření a jen tak je někdo doma nechová. Nekupuj si ale farmu hotovou, největší zábava je pořídit si speciální akvárko a sledovat, jak si malí lezouni budují hnízdo. Jen si nepořizuj ty z Afriky, mohly by ti začít mizet jiní domácí mazlíčci...

 

Mravenci jsou cool •  animalswallpaper.info



7. Dej si maraton svého oblíbeného seriálu. Že má osm řad? No a co? Stačí si pořídit dost jídla, pití, zajistit, že tě nikdo nebude rušit a máš ultimátní zážitek, z kterého ti třeba nehrábne.

8. Nauč se provádět japonský čajový obřad. Neříkáme, že tím zrovna ohromíš každého kolem sebe, ale až budeš někde psát co všechno umíš, „Japonský čajový obřad“ se tam bude dobře vyjímat. Jen bacha, ten „správný“ čaj matcha je tak trochu hnusný.

9. Naprogramuj si vlastní hru. Dělá to tolik lidí, proč bys nemohl ty? Třeba se z tebe stane slavný herní vývojář, kterému budou platit miliony. A nebo prostě uděláš hru, kterou budou lidi mít rádi, začít se dá se spoustou nástrojů jako Game Crators, Make My Own Game nebo Game Maker.

10. Pořiď si loskutáka a nauč ho mluvit. Možná to nevíš, ale loskutáci posvátní se učí „mluvit“ mnohem líp, než papoušci. Co ho naučíš je na tobě, ale nezapomeň, že své „rady“ pak bude cpát každému, kdo k vám přijde.

 

11. A zkus žonglovat!

 

Škola žonglování: Začínáme

Škola žonglování: Začínáme

Škola žonglování 2: Tři míčky

Škola žonglování 2: Tři míčky

Škola žonglování 3: Bez kuželů se neobejde žádný správný žonglér

Škola žonglování 3: Bez kuželů se neobejde žádný správný žonglér

Klíčová slova:
prazdniny, rady, nuda
 

Články odjinud