7 věcí, které určitě nevíš o novém filmu se Spider-Manem

7 věcí, které určitě nevíš o novém filmu se Spider-Manem
Sdílej
 
Spdier-Man se vrací v úplně nové podobě. Proč? Jak? A stojí to zato? Na tyhle nejpalčivější otázky má ábíčko hned 7 vyčerpávajících odpovědí.

1. Původně mělo jít o čtvrtý díl Spider-Mana, který by zase natočil režisér Sam Raimi. Jenže scenáristům došly nápady, třetí díl moc neuspěl a Tobey Maguire měl už role Spider-Mana plné zuby. Takže se studio rozhodlo natočit reboot s novým osazením.

2. Restarty nebo rebooty filmů dnes letí a nabízí možnost natočit známý příběh trochu jiným stylem, jak to předvedl třeba Star Trek. Amazing Spider-Man, jak se nový film jmenuje, tedy opět odvypráví příběh Petera Parkera, ale z jiného úhlu pohledu a bude se víc věnovat jeho období ze střední školy.

 



3. S novým Spideym přichází i nové tváře slavných postav, Petera Parkera, alias Spider-Mana si zahraje Andy Garfield, který naposledy bodoval třeba ve filmu o vytvoření Facebooku Social Network. Jeho milovanou Gwen Stacy pak hraje Emma Stone (mohl ji vidět třeba v Zombielandu), jíž chtěli jak producenti, tak režisér filmu, Marc Webb.

4. Pro Spider-Mana není změna tváře nic nového. V komiksu sice jako jeden z mála hrdinů nezemřel a nebyl nahrazen nějakým svým kamarádem... ale ani to není tak úplně pravda. V příbězích Ultimate Spider-Man, což je součást Ultimate vesmíru Marvelu, který je drsnější verzí toho „oficiálního“, nedávno Spider-Man zemřel v bitvě s Green Goblinem a jeho místo zaujal Miles Morales. Ten vzbudil hodně rozruchu, protože se v pavoučí masce objevuje poprvé hispánec. Kromě toho je tu ale třeba Spider-Man 2099 a nebo Spider-Man: India.

 

 

5. Pokud pamatuješ, v původním filmovém Spider-Manovi bylo hodně lidí rozčílených z toho, že si hlavní hrdina vytváří pavučiny v těle. V komiksu je totiž sám vynalezne a vyrobí si vlastní vrhače pavučin. K tomuto motivu se nový Spider-Man zase vrací a zase z něj bude středoškolský génius na okraji společnosti.

6. Jeho hlavním soupeřem bude Lizard, což je ještěří monstrum, ve které se změní Parkerův známý, doktor Connors. Hraje jej Rhys Ifans a poprvé se na plátně objeví přímo jeho přeměna v Lizarda. Třímetrové monstrum vzniklo tak, že herec nosil oblek s hlavou z lepenky a počítačová grafika jej pak přeměnila v Lizarda. Pohyb postavy je tedy založený na opravdovém pohybu člověka a ne počítačové animaci. Původně měl být v obleku kaskadér, ale Rhys Ifans si vymínil, že ztvární svou postavu i v digitální podobě.

7. Film doprovází i stejnojmenná videohra Amazing Spider-Man, která vyšla koncem června na Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS, Nintendo DS, Wii, iPad a Android.

 

Recenze: Nový komiksový magazín se Spider-Manem je ultimátně nabušený

Recenze: Nový komiksový magazín se Spider-Manem je ultimátně nabušený

Spider-Man: Odvážný pokus s pavoučím mužem

Spider-Man: Odvážný pokus s pavoučím mužem

Je to Spider-Man nebo Peter Parker? Nový plakát trochu napoví

Je to Spider-Man nebo Peter Parker? Nový plakát trochu napoví

 

Články odjinud