Letrons: Skuteční Transformeři

Letrons: Skuteční Transformeři
Sdílej
 
Sporťák, který se promění na robota, už nepatří jen do filmů nebo komiksů. Existuje a už brzy se začne prodávat!

 

Parta inženýrů z turecké Ankary se jednoho dne rozhodla, že sestrojí něco nevšedního. Po dlouhé úvaze se shodli na splnění dětského snu – přebudují obyčejné auto na Transformera! Po osmi měsících práce představili funkční prototyp: Jmenuje se Antimon a zrodil se z automobilu BMW 3. Pracovalo na něm dvanáct odborníků a čtyři pomocní technici.

Hračka pro dospělé

Antimon si užil veřejnou premiéru ve městě Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Každý rok se zde koná výstava luxusních technologií Big Boys Toys (angl. Hračky pro velké kluky). Nepřekvapí, že Transformer bude jedním z největších lákadel letošního ročníku.

Letrons a jeho tvůrci z turecké Ankary •  Letrons

Největší auto na dálkáč

Antimon funguje na dálkové ovládání. Přestože dovede jezdit poměrně obratně, zatím není možné ho řídit na silnici. Tvůrci ovšem slibují, že příští modely budou obsahovat výkonný elektromotor a se skutečným Transformerem půjde jezdit jako s běžným autem. Těžko ale říci, jak budou reagovat ostatní řidiči na to, když se uprostřed dálnice překliknete  a vůz se vám začne měnit na zabijáckého robota!

Zatím jen jezdí

Když už se taková nehoda stane, nečekejte, že robot začne pochodovat. Současný prototyp Antimon dovede mluvit a otáčet hlavou a rukama včetně prstů, ale nic víc. Chůze představuje obtížný úkol i pro tvůrce supermoderních armádních robotů. Autorům prototypu však nechybí sebevědomí. Dodávají, že pokud budou mít s vozy úspěch a získají dost prostředků na výzkum a vývoj nových technologií, dočkají se fanoušci i Transformerů s obratnýma nohama.

Zrození Transformera z obyčejného auta •  Letrons

Cena neznámá

Pokud Letrons se svým červeným prototypem uspěje, rád by také navázal dalšími modely. Ty nyní čekají v počítači na realizaci. Zatím jsou čtyři – modrý Bizmut, bílý Argon, oranžový Wolfram a černý Tantal. Každý má jinou hlavu i tělesnou stavbu. Cena Transformera zatím není známá, určitě ale nebude nízká. Jsme zvědaví, kolik fanoušků si bude chtít koupit hrdinu svého dětství!


Máme meče! •  Paramount

Jak vznikli Transformers?

Určitě jste s nimi viděli alespoň jeden film. Historie Transformerů ale sahá mnohem dále do minulosti. Zrodili se v Japonsku v roce 1984 jako řada hraček a televizní seriál. Už tehdy je vedl Optimus Prime a bojovali proti Decepticonům. O dva roky později vznikl první celovečerní animák.

V následující dekádě se průběžně objevovaly nové hračky, seriály, konzolové hry i komiksy – nikdy už však nedosáhly takového úspěchu. Smůlu Transformeři prolomili až v roce 2007, kdy slavný akční režisér Michael Bay natočil první hraný film z jejich světa. Vrátili se s velkou slávou a stali se akčním trhákem roku. Fanoušci se mohou těšit na příští léto, kdy Bay v kinech představí už pátý transformerský snímek!

 

Boxxbike: Testovali jsme kolo. Nebo motorku?

Boxxbike: Testovali jsme kolo. Nebo motorku?

Dron ze zkumavky: Budeme pěstovat bojové letouny?

Dron ze zkumavky: Budeme pěstovat bojové letouny?

Autoponorka: Undersea Aquahoverer pro každého s řidičákem?

Autoponorka: Undersea Aquahoverer pro každého s řidičákem?

Vozítko WalkCar: Zaparkuje v tašce vedle notebooku

Vozítko WalkCar: Zaparkuje v tašce vedle notebooku

 

Články odjinud