Deskovinky #22: Kdo bude nejlepší?

Deskovinky #22: Kdo bude nejlepší?
Sdílej
 
Náboženské rituály Aztéků, vesmírný konflikt hvězdy Orion nebo fantasy dobrodružství v české neprobádané krajině? O tom všem se dočtete v našich Deskovinkách!

Aztékové: nový národ pro Settlers

Po opravdu dlouhém čekání jsme se dočkali dvou malých rozšíření k velké karetní hře Settlers: Zrod impéria. První z nich (Síla trojice) do hry přidává bonusy za vytváření trojic karet stejné barvy, zatímco druhý balíček (Proč se nepřátelit) uvádí mechanismy směnného obchodu mezi hráči. Oba balíčky se přidaly k velkému rozšíření, které obohacuje základní krabici o národ Atlantiďanů (Byla Atlantida ve Španělsku?). Že už se vám i tento národ ohrál? Pak můžete jásat.

V prvním červnovém týdnu vyjde druhé velké rozšíření s názvem Aztékové. Přináší novou kulturu, včetně nové náboženské mechaniky vzývání bohů. Každý národ se nyní v chrámech a oltářích bude snažit zavděčit bohům. Křest rozšíření proběhne na festivalu Jarní Brnohraní v Brně 3. - 4. června.

Master of Orion: vesmírné dobrodružství

Vesmír je silné téma a to nejen mezi deskovými hrami. Důkazem je množství vesmírných 4X strategií mezi videohrami. Najde se tam i několik jasně zářících hvězd. Jednou z nich je kultovní série Master of Orion (podívejte se na vesmírnou loď Orion od NASA), jež se loni po 13 letech dočkala čtvrtého dílu, který si u recenzentů nevedl vůbec špatně.

V Hobbyworldu (karetní World of Tanks) si jsou vědomi kvalit této značky, a tak se rozhodli převést videoherní zábavu do stolní podoby. Master of Orion: The Board Game je karetní hra pro 2-4 hráče, kteří se v roli znepřátelených mimozemských ras snaží převzít kontrolu nad vesmírem. Budete objevovat nové planetární systémy, operovat s různými zdroji, budovat flotilu, a tak podobně. Zatím není známo žádné datum české premiéry, jisté však je, že hra bude přeložena.

Legendy země Euthie: nová česká deskovka

Po úspěchu (i neúspěchu) českých nezávislých stolních her na crowdfundingových serverech Startovač a Kickstarter tu je další želízko v ohni – Legendy země Euthie. Vytvoření hry můžete podpořit na službě HitHit, kde požaduje nemalých 600 tisíc korun. Jde o výpravnou deskovou hru, kde se v roli mocného kouzelníka nebo nebojácného válečníka vrháte do světa za dobrodružstvím.

Při objevování světa narazíte na vesnice a kostely poskytující přístřešek, ale také na zrádné hory a lesy plné všelijaké havěti, která vás bude chtít sežrat. Abyste nebezpečnou pouť přežili, musíte hrdinu vybavit lepšími zbraněmi, obrannými kouzly a léčivými lektvary. A aby toho nebylo málo, tak ostatní hrdinové vám půjdou pěkně po krku, protože pouze jeden z vás může získat slávu za zabití draků sužujících místní obyvatele.

Pokud vás hra zaujala, můžete si jí pořídit přispěním 1239 korun v kampani, čímž zároveň pomůžete jejímu vzniku. K dispozici je i dražší limitovaná edice, ve které je mimo jiné pátý hrdina.

Přečtěte si také:

Deskovinky recenzují: Výbušné lektvary pro celou rodinu

Deskovinky recenzují: Výbušné lektvary pro celou rodinu

Konec indiánské říše: Jak dopadlo zlato Inků

Konec indiánské říše: Jak dopadlo zlato Inků

Nová éra a staré způsoby: Jak budou přistávat budoucí kosmické lodě?

Nová éra a staré způsoby: Jak budou přistávat budoucí kosmické lodě?

Nejočekávanější videohry roku 2017

Nejočekávanější videohry roku 2017

 

 

Články odjinud