Deskovinky #21: Zombicide, Harry Potter, Albi Game Day a další

Deskovinky #21: Zombicide, Harry Potter, Albi Game Day a další
Sdílej
 
Přichází lavina nových her a s nimi předzvěst opravdu vydařeného roku 2017. Na co se těšit se dozvíte v našem přehledu.

Zombicide: Černý mor – nemrtví za dveřmi

Na posledním festivalu Deskofobie Live jsme se dozvěděli o nově vytvořené spolupráci mezi českou společností Blackfire a zahraniční Cool Mini Or Not. Výsledkem spolupráce bylo představení české verze Zombicide: Černý mor (jak přežít apokalypsu se dozvíte zde). Od oznámení uběhlo více jak půl roku, byly představeny i další překlady her této firmy (Kmotr a Rising Sun), ale konečně se blíží datum vydání hnilobou nasáklé Zombicidy. Blackfire v momentálně řeší dopravu z Číny, takže si ještě pár týdnů počkáme. Zatím se podívejte na první vzorek českého vydání:

Známe vítěze Mensa Select

Americká mensa již od roku 1990 každoročně uděluje cenu Mensa Select pěti vybraným novým hrám. Hry s touto nálepkou by měly být originální, dobře zpracované, měly by představovat výzvu, obsahovat snadná pravidla, mít adekvátní cenu a hlavně být prostě zábavné. A které hry byste si podle mensy neměli nechat ujít?

Vítězové

Stolní hra Clank! •  Reneade Game Studios

Amalgam (Simply Fun) – míchání lektvarů pomocí ingrediencí a kouzel s prvky procvičující vaší paměť; Around the World in 80 Days (Iello) – závodní hra kolem světa, kde si musíte hlídat finanční prostředky, čelit obvinění z vyloupení banky a popřít sázky proti vám; Clank! (Reneade Game Studios) – v roli lstivého zlodějíčka se plížíte dračí slují a nepozorovaně kradete dračí poklad pomocí průběžné stavby vašeho balíčku; Harry Potter Hogwarts Battle (USAopoly) – kooperativní deckbuilding, ve kterém se v roli Harryho, Hermiony, Rona a Nevilla postavíte nebezpečenstvím ze všech 7 knih; a konečně Imagine (Gamewright) – párty hra s průhlednými kartami, jejichž překrýváním vytváříte obrazce, které musí hádat ostatní hráči. Výhercům gratulujeme! Společnost Rexhry letos vydá hned dva vítěze v češtině – Imagine a Clank!

Co přinesl Albi Game Day

Stolní hra Empatia •  Albi

Při příležitosti vydání vlajkové lodi české společnosti Albi Scythe proběhl Albi Game Day. V rámci akce došlo k oznámení dalších 8 her, na jejichž podrobnější představení tu nemáme prostor, tak jen okrajově. Začneme těmi menšími: Gobbit prověří vaše postřehové schopnosti s jednoduchým potravním řetězcem gorila -> had -> chameleon -> komár; v původní české hře Empatia půjde především o malby Marie Brožové (řekl někdo Dixit?), v bláznivém Šťastném candátovi (Happy Salmon) budete nahlas vykřikovat úkoly na vršku svého balíčku a doufat, že jiný hráč vykřikne to samé, abyste společně úkol provedli a zbavili se tak karet dříve než ostatní hráči; a v Ominous, kostkové hře založené na 6000 let staré egyptské hře, budeme mrskat kostky a umisťovat je do barevných hloučků na herní plán s cílem skórovat co nejvíce bodů.

Postapo na stole

Stolní hra Pustina •  Albi

K dalším oznámením patří úniková karetní hra Deckscape: Test Time a nádherně vypadající hra z japonského prostředí Kanagawa, ve které se staneme umělci malující stromy, zvěř postavy nebo budovy. A jste-li opravdoví hráči, nechal jsem si pro vás na závěr dva opravdu pěkné kousky. Prvním z nich je Pustina, postapokalyptické prostředí, ve kterém se svým klanem hrdinů ve dne prohledáváte trosky světa, vylepšujete základnu a v noci se bráníte nájezdům ostatních hráčů.

Přečtěte si také:

Deskovinky recenzují: Mombasa

Deskovinky recenzují: Mombasa

Deskovinky recenzují: Scratch Wars

Deskovinky recenzují: Scratch Wars

Moje válka

A poslední oznámenou hrou, možná největší peckou ze všech, je This War of Mine! Jedná se o stolní verzi oceňované video hry, ve které se vžijete do role běžných občanů přežívajících ve válkou zmítaném městě, kde každé rozhodnutí má dopad ne jen na vaši skupinu, ale i na svět kolem vás a ve výsledku i na vás samotné ve formě emocí. Na kterou z novinek se nejvíce těšíte vy?

 

Co by vám nemělo uniknout:

Deskovinky #20: Pravidla moštárny

Deskovinky #20: Pravidla moštárny

Živý mrtvý šváb: Vosa si vyrábí zombie

Živý mrtvý šváb: Vosa si vyrábí zombie

U břehů Japonska se našel vrak mongolské flotily

U břehů Japonska se našel vrak mongolské flotily

Animovaný film na víkend: Mrkni na akční pecku Ruin online

Animovaný film na víkend: Mrkni na akční pecku Ruin online

 

Články odjinud