YouTubeMag: Nejpříšernější herní mody

YouTubeMag: Nejpříšernější herní mody
Sdílej
 
Mašinka Tomáš ve Skyrimu, Teletubbies v přestřelce se zombiemi a... dinosauři s kulomety!

To se takhle jednou potkali youtubeři Selassie, Jirka Král, Herdyn a Evžen... a příšerně si nabili kokosy. Potkali se totiž v modu (čili hráčské úpravě) hry GTA V s názvem Sky Survival Run. Tahle úprava klasického gétéáčka spočívá v tom, že se hráči prohánějí po mostě v oblacích, stlučeném dohromady z takových těch obrovských přepravních kontejnerů, které vozí zaoceánské lodě.

Herní mody jsou vůbec podivuhodná jízda. Jde o úpravy herního plánu, mechaniky či čehokoliv jiného, že hru pak už občas nepoznají ani samotní její autoři – ale o to větší je takový mod zábava pro hráče. Není nic výjimečného, když je herní mod nakonec ještě zajímavější než samotná hra: příkladem je Black Mesa, což je nadšenecké znovuodvyprávění hry Half Life (jako mod k Half Life začínal ostatně i Counter Strike), nebo survivalovka DayZ, která vznikla jako mod jiné hry – ArmA2: Combined Operations. A taková DOTA2? I to je původně mod – z Warcraftu III.

Jenže proč se tady rozplývat nad nejlepšími herními mody, které jsou na Youtube k vidění, když se můžeme rozplývat nad... nejhoršími herními mody, které jsou na Youtube k vidění? Koneckonců, tuhle epizodu YouTubeMagu jsme odpálili nebeským modem z gétéáčka; a ten je sám o sobě dost strašný. Takže pokračujme v krasojízdě – a podívejme se na pár nejstrašnějších modů všech dob!

Ano, vidíte a slyšíte dobře. Tohle je mod Really Useful Dragons, který všechny draky ve hře Skyrim nahradil mašinkami z Mašinky Tomáše. Místo dračího řvaní tu slyšíte píšťalku lokomotivy a místo fireballů se tu likvidují fantastická města padajícími nákladními vagóny. Asi takhle, co může být děsivějšího než Mašinka Tomáš? Hm, jedna věc mě napadá: kočička. Kočička v GTA.

Zkusme si tedy položit podobnou otázku: co může být děsivějšího než kočička s kulometem v GTA? Hm... co takhle třeba balistické kočky ve 4? Šlo by vyrobit něco takového, prosím? Ale zajisté, řeklo kouzelné sluchátko... a přineslo na stříbrném podnose mod s kočkami místo munice.

Dobrá, tak tedy ještě jednou – může být ještě něco strašidelnějšího než Mašinka Tomáš ve Skyrimu a vraždící kočičky v GTA a ve Falloutu? Inu – samozřejmě, že může: Teletubbies mod ke hře Left 4 Dead 2. O co jde, je asi zřejmé... nebo ne? (Upozornění: pozor, následující záběry jsou asi to nejbrutálnější z toho, co v životě asi uvidíte v souvislosti s Tinkym Winkym, Lálou, Dipsiem a Po.)

Veškeré zombíky v této hře nahradili Teletabíci. A pak prý že nic strašidelnějšího než zombie neexistuje. Představte si, že se na vás řítí obří teletabíci a chtějí vám utrhnout hlavu. A jen tak mezi námi, existuje i mod, v němž můžete hrát proti tletabíkům převlečení za dinosaury.

Což je asi ta jediná forma, v níž má člověk v boji proti obřím lidožravím teletabíkům šanci.

PewDiePie to nedal: Disney a Youtube se zbavili nejslavnějšího youtubera

PewDiePie to nedal: Disney a Youtube se zbavili nejslavnějšího youtubera

RD-D2 devastuje, terorizuje a drtí město v GTA

RD-D2 devastuje, terorizuje a drtí město v GTA

Pařili jsme The Elder Scrolls Online: MMO ze světa Skyrim!

Pařili jsme The Elder Scrolls Online: MMO ze světa Skyrim!

 

Rozhovor s autorem Scratch Wars: Karty, figurky a deskovka

Rozhovor s autorem Scratch Wars: Karty, figurky a deskovka

 

Články odjinud