Příběhy komiksového hrdiny Kůstka pokračují

Příběhy komiksového hrdiny Kůstka pokračují
Sdílej
 
Příběhy roztomilého hrdiny Kůstka (v originále Bone) v novém pokračování potemněly a na stránkách komiksu se rozpoutala bouře.

V první Kůstkově knize (která je ve skutečnosti souborným vydáním prvních dvou originálních knih) jsme se seznámili se sympatickou trojicí podivných bytůstek, které na útěku z rodné vesnice zabloudí do tajuplného údolí. Sledovali jsme jejich setkání s mluvícím listem, fleg

Kůstek - Oči bouře •  Crew

matickým drakem, sympatickou dívkou Trnkou i velice nesympatickými krysáky. Poznali jsme mrzoutskou babičku, nabručeného hospodského a zúčastnili jsme se každoročního závodu krav. Jinými slovy, užili jsme se spoustu legrace.

V druhé Kůstkově knize (která je vlastně knihou třetí a uzavírá první kůstkovskou trilogii) začíná legrace trochu ustupovat do pozadí. Přichází bouře a neodehrává se pouze na nebi, ale i v duších našich hrdinů. S potemnělou oblohou přichází i temnější nálada, odhalují se některá dávná tajemství a dosud jenom v náznacích zmiňované hrozby nabývají konkrétních obrysů.

Legrace tedy ubylo, nahradil ji poněkud vážnější a dospělejší příběh, ovšem komiksu to na kvalitě nijak neubírá, ba spíše naopak. Zachovány zůstávají i mnohé další klady, díky kterým je toto veledílo Jeffa Smithe tak ceněné - roztomilá a velice líbivá kresba, výtečně napsané dialogy a promyšlená zápletka, která neustále táhne vpřed.

Kůstek se na první pohled tváří jako komiks pro děti. Pokud mu dáte šanci a věnujete mu pohled druhý, případně i třetí, zjistíte, že se v něm toho ukrývá mnohem více a že může nabídnout naprosto skvělý zážitek čtenářům prakticky všech věkových kategorií.

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

Bestie z vesmíru: Znáte sedm nejodpornějších filmových monster?

Bestie z vesmíru: Znáte sedm nejodpornějších filmových monster?

Klíčová slova:
komiks, kustek, Komiksy na Heureka.cz
 

Články odjinud