DreamCatcher: požární sport

DreamCatcher: požární sport
Sdílej
 
Sbor dobrovolných hasičů z Drnovic zatoužil po úspěchu v požárním sportu. Jako v každém jiném závodním sportu nestačí jen chuť se zúčastnit. Potřebné vybavení stojí pořádnou škváru.

Doby, kdy dobrovolní hasiči skutečně plnili roli lidových hrdinů a zachraňovali třeba hořící stodolu, jsou už dávno pryč. Jejich tradice však přetrvává díky čím dál oblíbenějšímu požárnímu sportu. Měšťákům se to může zdát neuvěřitelné, ale na venkově je celkem běžnou záležitostí, že se při závodech dobrovolných hasičů sjedou obyvatelé z celého okolí, poslouchají živou hudbu, baští grilované masíčko, dopřávají si pivo nebo limonádu a pozorují zápolení.

Obzvlášť zábavný je požární útok. V této disciplíně má sbor za úkol co nejrychleji sestavit aparaturu, doběhnout na značku a proudem vody zasáhnout terč. Hasičský sport však zdaleka není jenom vesnickou zábavou, ale organizovaným sportem, který má dokonce své mistrovství světa.

Podívejte se, kde řádil nejslavnější český upír!

Podívejte se, kde řádil nejslavnější český upír!

Zpátky ale do Drnovic, kde potřebovali nejenom nové hadice a proudnici (zařízení připomínající pistoli, která se nasazuje na konec hadice a ovládá proud), ale i nové dresy a tretry. Cena nového vybavení byla necelých 30 000 Kč. Protislužbou nabídli, že kousek za městem prořezají zarostlou hráz. Jelikož se práce zúčastnilo osm hasičů a nechyběl ani potřebný zápal, zvládli tuto namáhavou činnost za jeden jediný den.

Nového vybavení i dresů využili dobrovolní hasiči ještě v den předání na noční soutěži ve Véskách nedaleko Uherského Hradiště. Jejich útok nedopadl, bohužel, slavně - přisouzena jim byla až 16. příčka. Prvotní nezdar je naštěstí neodradil, ale naopak dodal chuť do dalšího boje.

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

Pátrání v Indii: Cesta za tajemnými světly (FILM)

Pátrání v Indii: Cesta za tajemnými světly (FILM)

Klíčová slova:
dreamcatcher, hasici, SDH
 

Články odjinud