7 důvodů proč musíte vidět film Hugo a jeho velký objev

7 důvodů proč musíte vidět film Hugo a jeho velký objev
Sdílej
 
O fantastické novince režiséra gangsterek Martina Scorseseho jsi už asi slyšel hodně. Je to neobyčejný příběh s mladým hrdinou, byl nominovaný na obrovský počet Oscarů, má parádní 3D a je to možná nejlepší film roku. Abíčko zná hned 7 důvodů, proč musíte Huga vidět.

 

1. Film o malém chlapci ve velkém a technologicky magickém světě má na kontě jedenáct nominací na Oscara, včetně té pro nejlepší film, režiséra a vizuální efekty. To je úctyhodné množství šancí na prestižní ocenění a důkaz toho, že tenhle film je výjimečný.

2. Režie se ujala legenda svého oboru, Martin Scorsese. Tenhle sympatický malý chlapík má na svém kontě úžasné množství skvělých filmů (např. Gangy New Yorku, Zuřící býk) a patří mezi nejvýznamnější tvůrce posledních čtyřiceti let. A Hugo je dalším mistrovským kouskem.

 

 

3. Hugo je natočen v 3D. Tím se sice dnes pyšní každý druhý film, ale tady je 3D opravdu výjimečné. Scorsese s ním pracuje poprvé a má tak nové nápady jak s technologií pracovat. I James Cameron, tvůrce Avataru, prohlásil, že je to nejkrásnější 3D, jaké kdy viděl.

4. Skvělé herecké obsazení. Asa Butterfiled je v titulní roli skvělý. Nicméně když se podíváš na obsazení vedlejších rolí, žasneš. Ben Kingsley (Princ z Persie: Písky času), Sacha Baron Cohen (Borat), Chloë Grace Moretz (Kick-Ass), Jude Law (Sherlock Holmes), Christopher Lee (Pán prstenů).

5. Knižní předloha je sama o sobě perfektní. Velký objev Huga Cabreta, jak se kniha jmenuje, patří k nejlepším dětským románům poslední doby. Brian Selznick, její autor dostal spoustu cen a román si můžeš přečíst i v češtině.

 

 

6. Úžasný svět, ve které jsou roboti, hodinové strojky, promyšlené vynálezy, velká tajemství a zajímaví protivníci.

7. Kritici jsou z filmu nadšení. Ze zámořských recenzí jej celých 94% z nich označilo vysloveně kladně. Většinou se o Hugovi mluví jako o výjimečném kusu filmařiny, který ukazuje, jak by měl vypadat moderní 3D film pro všechny generace. No, a film byl samozřejmě nominovaný na 11 Oscarů. To se každému nepodaří.

 

Našla se Kronika, video záznam potvrzuje existenci super hrdinů

Našla se Kronika, video záznam potvrzuje existenci super hrdinů

Robot slaví devadesátku. Před tolika lety se poprvé objevil v divadelní hře

Robot slaví devadesátku. Před tolika lety se poprvé objevil v divadelní hře

Recenze: Komiksoví Avengers se představují

Recenze: Komiksoví Avengers se představují

 

Články odjinud