7 důvodů proč jít na film John Carter: Mezi dvěma světy

7 důvodů proč jít na film John Carter: Mezi dvěma světy
Sdílej
 
Na Marsu zuří válka. Zapojí se do ní i pozemšťan, který má díky odlišným podmínkám na Rudé planetě zvláštní schopnosti. Víme o 7 důvodech, proč si Johna Cartera: Mezi dvěma světy nemůžeš nechat ujít!

 

1) Ví to asi málokdo, ale tvůrce Tarzana, Edgar Rice Burroughs, je i duchovním otcem Johna Cartera. Najdeš tu spoustu společných prvků obou postav, jenom Cartera nevychovaly gorily, ale prošel občanskou válkou.

2) John Carter je z filmařského hlediska druhým Avatarem. Masivní použití digitálních triků dalo vzniknout marťanskému světu, který je propracovaný jako avatarovská Pandora. Byla použita i stejná technologie, takže tváře mimozemšťanů jsou vlastně upravenými tvářemi herců.

3) Jestli máš rád sci-fi a vlastně i fantasy, tak máš před sebou jednoho ze zakladatelů žánru. John Carter definoval svými dobrodružstvími hned několik směrů, kam se sci-fi ve 20. století ubírala. Většinu motivů ze slavných ság jako jsou Star Wars či Duna najdeš prvně zde.

 

 

4) V hlavních rolích uvidíš herce, kteří ztvárnili komiksové postavy. Talyor Kisch si v X-Men Origins: Wolverine zahrál Gambita a Lynn Collins, která zde hraje marťanskou princeznu, v tom samém filmu hrála Silverfox.

5) Ve filmu najdeš perfektní 3D, které se skvěle doplňuje s digitálními triky. Režisér Andrew Stanton má zkušenosti z Pixaru, studia specializujícího se na animáky. V Johnu Carterovi ale natočil šílených 2200 digitálních záběrů, což je víc, než jakýkoliv animovaný film.

6) Film byl skutečně natáčen na „pozemském Marsu“. Poušť v Utahu totiž slouží jako testovací povrch pro NASA, když zkouší schopnosti modulů vysílaných na Měsíc či Mars. Jako bonus pak byla nedaleko natáčecího místa nalezena kostra dinosaura.

7) Je to velkolepé dobrodružství a splněný sen jednoho chlapíka. Režisér Stanton nenatočil Johna Cartera proto, že by po čase kývl na nabídku. Stanton totiž tohohle pradědečka fantastiky miluje a je jeho velkým fandou. Do natáčení tedy dal vše, aby vytvořil úžasné dobrodružství, které obstojí i v třetím tisíciletí.

 

Stoletá legenda John Carter se ukáže v kině a na výstavě s ábíčkem

Stoletá legenda John Carter se ukáže v kině a na výstavě s ábíčkem

John Carter z Marsu není zubař. I když to tak může vypadat

John Carter z Marsu není zubař. I když to tak může vypadat

Tajemství Marsu: Kdo je John Carter?

Tajemství Marsu: Kdo je John Carter?

Klíčová slova:
film, star wars, avatar, tarzan, duna, john carter
 

Články odjinud