Největší komiksová bitva: Avengers bojují s X-Meny!

Největší komiksová bitva: Avengers bojují s X-Meny!
Sdílej
 
Dva nejslavnější superhrdinské týmy mají vlastní filmy, ve kterých se nikdy nesetkali. V komiksech je to ale jinak. Avengers a X-Men si teď dokonce jdou po krku. Víte proč?

 

Kdo je silnější? Přepral by Colosuss takového Hulka? Co by se stalo, kdyby se Magneto vrhl na Iron Mana? A proč Wolverine bojuje na straně Avengers, když je X-Men? Co se děje, když se proti sobě postaví dva nejslavnější superhrdinské týmy, právě řeší komiksová série Avengers Vs. X-Men. Protože zatím vychází jenom v Americe, ábíčko.cz se rozhodlo dát svým čtenářům náskok.

Ničivý Fénix přichází

Historie X-Men je už dlouho spojená s vesmírnou entitou zvanou Fénix. Viděli jste film X-Men: Poslední vzdor? Právě díky této kosmické síle se z kladné hrdinky Jean Grey stala duchem nepřítomná záporačka, kterou Wolverine musel odstranit. Fénix je ničivá energie, spálí všechno, co jí stojí v cestě, ale má také schopnost tvořit.

Momentálně má entita Fénix namířeno k Zemi, aby se spojila s mutantkou Hope. Avengers si myslí, že tomu musí zabránit, jinak je po nás. Chystají se vzít Hope do „ochranné vazby“, i kdyby ona sama nechtěla. Jenže X-Men věří, že Fénix přichází, aby pomohl mutantům zdecimovaným několika posledními katastrofami na mizivý počet necelých dvou stovek. Začne boj.

 

Kdo s kým?

Protože tým Avengers má hodně širokou členskou základnu, do které patří i někteří X-Meni, hned na začátku se objevuje velká otázka. Na čí stranu se postaví Storm a Beast? A co Wolverine? Ten se totiž nedávno pohádal s Cyclopsem, vůdcem X-Men, a založil vlastní konkurenční tým a školu pro mladé mutanty. Především ale slíbil Hope, že pokud nedokáže Fénix ovládnout, zabije ji.

Celá komiksová série je postavená na střetu nejsilnějších s nejsilnějšími. Kromě Avengers Vs. X-Men vychází také speciální „vedlejší“ mini série AvX: Versus zaměřená jenom na bitvy a bitky. Konflikt se přesunul i do běžných komiksových řad jako Avengers, New Avengers, Secret Avengers, Avengers Academy, Uncanny X-Men, X-Men, X-Men: Legacy nebo Wolverine and the X-Men.

Kdo proti komu?

Hulk to nemá jednoduché, protože Colossus byl nedávno posednut ničitelským démonem. Dobře vycvičený Cyclops s laserovým zrakem je rovnocenným soupeřem i pro Captaina Ameriku. Magneto je sice vládcem magnetismu, ale s železným Iron Manem to rozhodně nemá jednoduché. Thor má co dělat, protože Emma Frost se dokáže změnit do diamantové formy. No a vládce podmořské Atlantidy císař Namor, který se k X-Menům přidal, se s hromotlukem Thingem z Fantastické čtyřky nikdy neměl rád. Ani trochu.

Avengers Vs. X-Men mají na svědomí nejosvědčenější pisálci a kreslíři z Marvelu, takže příběh i kresba stojí vážně zato. Děj je plný překvapivých zvratů, které přivedou nejednoho neohroženého hrdinu na kolena. Kdo by navíc řekl, že se ukecaný a spíše hbitý Spider-Man prokáže jako takový tvrďák? Tahle série se stala komikovou událostí roku, i když zatím ještě neskončila. Jak to dopadne?

 

 

Recenze: Komiksoví Avengers se představují

Recenze: Komiksoví Avengers se představují

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

"Vesmírní Avengers": To jsou Guardians of Galaxy

"Vesmírní Avengers": To jsou Guardians of Galaxy

 

Články odjinud