7 zabijáckých faktů o zombie akčňárně Resident Evil: Retribution

7 zabijáckých faktů o zombie akčňárně Resident Evil: Retribution
Sdílej
 
Země je zamořená živými mrtvými a drsná Mila Jovovich se už popáté vrací, aby si ve filmu Resident Evil: Retribution vzala na starost trochu toho uklízení. Zemětřesení je tady!


1. Resident Evil je nejúspěšnější filmová videoherní adaptace. Filmy podle her si většinou v kinech moc dobře nevedou, ale Resident Evil opakovaně dokáže být ziskový a navíc každý nový díl vydělá víc peněz, než ten předtím.

2. Hlavní hrdinka Alice přitom vůbec ve hrách neexistuje. Symbolizuje tak odtržení filmů od her, které mají svůj vlastní příběh. Alice se v žádné z her neobjevila, ale díky nadšenému podání Milly Jovovich se stala ikonou filmového Resident Evilu.

 

 

 

 

3. Filmy si ale půjčují spoustu postav z her, byť jim dávají jiné vlastnosti, podobu a role. V pátém dílu, Retribution se tak objevuje třeba Jill Valentine, Ada Wong, Leon S. Kennedy a třeba také padouch Albert Wesker. V minulém dílu jsi mohl vidět třeba Chrise Redfield a nebo Claire Redfield.

4. Kupodivu se vrací i ti, kteří už dříve ve filmech pomřeli. Herečka Michelle Rodriguez je znovu k vidění v roli Rain Ocampo (v prvním dílu ji kousla zombie a Alice ji odstřelila) a nebo Oded Fehr jako Carlos Oliveira (v trojce vybouchl i s náklaďákem a stovkami zombíků kolem). Jak to? Ukázalo se, že korporace Umbrella si ráda hraje s virtuální realitou a klony.

 

 

 

 

5. Resident Evil: Retribution opět patří k levnějším hollywoodským filmům. Stál pouhých 65 milionů dolarů, což je poměrně málo, zvláště proto, že i pro pětku byla použita nejmodernější 3D technologie snímání obrazu.

6. Jedním ze zdrojů inspirace pro mnoho scén byla překvapivě thajská kinematografie. V Thajsku jedou drsné akční filmy a tak se spousta prvků v bojových scénách inspirovala lámáním kostí ve stylu thajského boxu. Au!

7. Pokud máš ale zájem i o hry, nezapomeň, že za 14 dní vychází Resident Evil 6, ve kterém najdeš hned tři různé příběhové linie. Ve hře se vrací nejpopulárnější postava série Leon S. Kennedy.

 

 

10 důvodů proč NEhrát Resident Evil Raccoon City

10 důvodů proč NEhrát Resident Evil Raccoon City

Česká upoutávka na Hobit: Neočekávaná cesta

Česká upoutávka na Hobit: Neočekávaná cesta

Transformers 4: Budou noví roboti

Transformers 4: Budou noví roboti

Klíčová slova:
film, resident evil
 

Články odjinud