10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem PS3

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem PS3
Sdílej
 
Minule jsme se věnovali Xboxu 306, teď přišla na řadu konzole od Sony. Představujeme 10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem PlayStation 3.

 

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem Xbox

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem Xbox

 

God of War III

Jedna z nejsvéraznějších her na konzole. Brutální fantasy příběh spartského generála Krata, který vyhlásí válku samotným bohům a všechny je postupně zlikviduje. Kratos není sympatický hrdina. Je tvrdý, drsný a jelikož přišel o rodinu, nemá na světě rád už nikoho. Možná tak jedině své dvě čepele na řetězech, kterými likviduje nepřátele. Hra skvěle čerpá z antické mytologie a přidává i své vlastní potvory. God of War III je nesmírně zábavná bojovka, která tě nenechá vydechnout.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Vyvrcholení příběhu Solid Snakea a asi nejlepší díl z celé slavné série Metal Gear Solid. Je to špionážně akční hra s úžasnými animacemi a skvělým příběhem. Díky tomu, že se odehrává v blízké budoucnosti, najdeš tu pár zábavných sci-fi prvků. Hlavní je ale dobře se plížit, přesně mířit a využít slabiny protivníka. Pokud jsi nehrál předešlé díly, je ale lepší zjistit si předem na internetu o co jde.

 

Drsná upoutávka na Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Drsná upoutávka na Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Gran Turismo 5

Vynikající závodní automobilový simulátor. Najdeš v něm neskutečné množství možností, jak si upravit hru. Pokud chceš, je tu obrovská míra realističnosti, takže je celkem náročné auta na náročných tratích řídit. Ve hře najdeš neskutečných 1083 automobilů všech možných značek. Pokud máš rád auta a závody, Gran Turismo 5 je skvělá volba, i díky detailní a povedené grafice.

Killzone 2 a Killzone 3

Dvě skvělé sci-fi střílečky tě zavedou do války dvou armád mezi Meziplanetární strategickou aliancí a drsnými Helghasty. Obě hry mají dobře odvyprávěnou kampaň, která ti dává okusit vesmírného vojenství a zároveň rozvíjí příběh celé války. K tomu je tu skvělý a návykový multiplayer a nápadité a kvalitní grafické zpracování různých bojišť, od písečných pouští, přes poničená města až po džungle a sněhem zaváté pláně. Tohle je velké a napínavé dobrodružství.

 

LittleBigPlanet 1 a LittleBigPlanet 2

Nezapomenutelná dvojice logických skákaček s ikonickým Sackboyem. LittleBigPlanet  představuje desítky hodin zábavy, kdy můžeš hrát i ve více lidech, stahovat úrovně vytvořené jinými hráči a nebo naopak dělat své vlastní levely. Fantazii se meze nekladou a ve hře je možné vytvořit skoro cokoliv. Navíc samotné skákání je zábavné ať už jsi na to sám a nebo máš k ruce kamarády. S touhle hrou chybu neuděláš.

Ratchet & Clank: All 4 One

Nesmírně zábavné akční dobrodružství ze světa Ratcheta & Clanka. Tvůrci opakovaně ukazují, že mají spoustu nápadů a tak jen s otevřenou pusou sleduješ, co zase vymysleli, ať už nějakou ujetou zbraň (třeba krkající pušku) a nebo protivníka s koly místo hlavy. Komiksový styl a humor celé hře jen prospívá a tenhle titul navíc přináší i kooperaci pro čtyři hráče, takže je tohle prakticky záruka dlouhých hodin zábavy. Navíc se k titulní dvojce přidává záludný kapitán Qwark a cvoklý doktor Nefarious.

 

Hvezdy PlayStation bojují "všichni proti všem"

Hvezdy PlayStation bojují "všichni proti všem"

Valkyria Chronicles

Jedna z nejlepších taktických RPG strategií vůbec. V příběhu, který připomíná pozemskou druhou světovou válku velíš vlastní četě vojáků, které vybavuješ, cvičíš a musíš dávat pozor, aby ti je nezabili, protože oživit je už nejde. Kromě poutavého světa je ale na hře hlavní kombinace strategie a RPG, kdy musíš přemýšlet nad každým krokem, kombinovat schopnosti svých vojáků a ani na chvilku nepovolit s pozorností.

Uncharted 1, Uncharted 2 a Uncharted 3

Nathan Drake je něco jako akčnější verze Indiana Jonese. Uncharted si hodně bere právě z Indiana Jonese a vytváří tak dobrodružnou akční trilogii, v níž budeš zkoumat zapadlé chrámy v Jižní Americe, ruiny starých chrámů na Blízkém východě, hrady v Evropě, prostě vše, co bys čekal, že takový lovec pokladů musí projít. Příběh má zábavným filmový styl a ikonické protivníky včetně zmutovaných nacistů. Ne náhodou je tohle jedna z hlavních sérií PlayStation 3.

 

Uncharted 3: Nový Indiana Jones řádí potřetí

Uncharted 3: Nový Indiana Jones řádí potřetí

Soulcalibur V

Legendární bojovka, která vyšla i na X360. Klasický styl, kdy na každé straně arény stojí jeden bojovník a na konci zvítězí jen jeden. Soulcalibur ale hodně těží ze zbraní a specifických pravidel, které z něj dělají jednu z nejzábavnějších bojovek, jaké jsi hrál. Sice chvíli trvá, než se všechno naučíš, ale pak se můžeš poměřit se svými soupeři třeba na internetu.

Final Fantasy XIII

Na rozdíl od pokračování je tohle japonské RPG zábavné. Připrav se na to, že ti zabere hodně času, protože trvá asi tak patnáct hodin, než se ti otevřou všechny položky u postav a hra tě přestane vést za ručičku. Odmění se ti ale propracovaným soubojovým systémem, řadou velmi odlišných hrdinů a dech beroucími filmovými scénami. Final Fantasy XIII vyšla i na X360, ale patří k tomu nejlepšímu, co v rámci umírajícího žánru japonských RPG na tuto generaci konzolí vzniklo. Jen musíš mít trpělivost.

 

 

Z upoutávky na Final Fantasy ti spadne čelist

Z upoutávky na Final Fantasy ti spadne čelist

Star Wars a Angry Birds na ledové planetě

Star Wars a Angry Birds na ledové planetě

Galerie: Jak se fotí herní světy?

Galerie: Jak se fotí herní světy?

 

Články odjinud