10 nejlepších her roku 2012

10 nejlepších her roku 2012
Sdílej
 
Rok 2012 přinesl několik zajímavých herních překvapení. A taky další Halo, Mass Effect nebo Borderlands. Pařili jste ty nejlepší hry?

 

10 nejlepších filmů roku 2012

10 nejlepších filmů roku 2012

10 Journey

Úžasné meditativní dobrodružství pro PlayStation 3. Říká se, že cesta je důležitější, než cíl a zde to určitě platí. Navíc, touhle hrou okouzlíš celou rodinu, protože baví prostě každého. A ta hudba je prostě nádherná.

9 Walking Dead

Jedno z největších překvapení tohoto roku. Zombie adventura Walking Dead vychází se světa stejnojmenného komiksu a seriálu. Sice tu najdeš pár akčních vložek, je to ale hra hlavně o dialozích a dějových zvratech. Což neznamená, že by ses nebál... Nejvíc tě ale dostane příběh, který tě překvapí spolehlivěji, než schovaná zombie.

 

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem PS3

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem PS3

8 Football Manager 2013

Klasika pro všechny fotbalové závisláky. Letošní verze přináší nejen nové statistiky, ale také nový mód, který je odlehčený a umožní ti za pár dnů projet celou sezonu. V normálním módu ti to totiž zabere klidně měsíc, pokud se chceš starat o tréninky, skauting a všechno. Prostě skvělá, propracovaná sportovní strategie.

7 Borderlands 2

Zábavná, humorná, atmosférická a skoro nekonečná postapokalyptická FPS. Vandruj pustinou, sbírej zbraně a vybavení, likviduj ujeté nepřátele a hlavně se bav. Borderlands 2 přináší celou škálu zábavných postav a pravidelně k němu vychází podařená DLC, takže máš vystaráno na dlouhou dobu.

 

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem Xbox

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem Xbox

6 Crusader Kings II

Staň se středověkým šlechticem a spravuj svou rodinu v téhle vynikající středověké strategii. Obrovské možnosti za koho hrát (včetně českých zemí) jsou ještě rozšiřovány dalšími DLC balíčky. Takže kromě klasických scénářů můžeš zkusit i těžký život v Byzanci a nebo hypotetickou invazi Aztéků do Evropy.

5 Halo 4

Legendární xboxová akce se vrací a pořád jí to šlape. Opět se můžeš vtělit do brnění Master Chiefa a postavit se novým nepřátelům. Halo 4 je skvělou dechberoucí akcí, která ti nedá pokoj, dokud ji nedokončíš... a pak na tebe čeká rozsáhlý multiplayer. Navíc tu najdeš nejlepší grafické zpracování, jaké se na X360 objevilo a jako vždy povedený příběh.

 

Halo 4 je tady! A je to masakr!

Halo 4 je tady! A je to masakr!

4 Mass Effect 3

Třetí díl je z celé série Mass Effect nejslabší. Což znamená, že není první, ale pořád jde o vynikající hru. Shepard a jeho komando na Normandy zoufale hledají cestu, jak zachránit Zemi, na kterou se vrhli Reapeři. Střílí se tu víc, než v minulých dílech a mluví méně, ale pořád je to strhující dobrodružná jízda. A navíc, ten multiplayer je tak povedený...

3 Dishonored

Systémově nejpůsobivější hra letoška. Temný příběh města Dunwallu a Corva, osobního strážce královny, který chce pomstít její smrt a zachránit její dceru. Tolik svobody, jako máš tady, jsi ještě nikde nedostal. Můžeš být strašným zabijákem, který zpomaluje čas a vtěluje se do zvířat i lidí a nebo tichošlápkem, který nezabíjí a volí cestu stínů. A nebo cokoliv mezi tím. Tahle hra je o svobodě.

 

Recenze: Zastav invazi mimozemšťanů ve hře XCOM

Recenze: Zastav invazi mimozemšťanů ve hře XCOM

2 XCOM: Enemy Unknown

Nástupce starých dobrých strategií UFO a Xcom. Zase se stáváš šéfem organizace, která bojuje proti invazi mimozemšťanů. Zase se staráš o základnu, stíhačky, které bojují s UFO a hlavně o vojáky, s nimiž chodíš na mise a bojuješ v tahových soubojích s emzáky. Hodně návyková strategie, která jde hrát zas a znovu.

1 Dragon‘s Dogma

Velké překvapení. Od téhle japonské hry moc lidí nevědělo co čekat a vida, vyklubalo se z toho úžasné RPG dobrodružství. Ještě nikdy jsi nebojoval s tolika úžasnými monstry.  Obrovitá tříhlavá hydra, na kterou musíš vlézt a hlavy jí odsekat, strašlivá manticora s hadí hlavou místo ocasu, děsiví obři a samozřejmě draci. Vyber si své povolání a slož si družinku z jednoho svého společníka a dvou, které si půjčíš od ostatních hráčů. Tohle promakané dobrodružství ti vydrží hodně dlouhou dobu a přinese desítky úžasných zážitků.

 

 

10 nejlepších her roku 2011: Musíte je znát a hrát

10 nejlepších her roku 2011: Musíte je znát a hrát

Recenze: Hra Mass Effect 3 je epickým koncem

Recenze: Hra Mass Effect 3 je epickým koncem

10 NEJ MMORPG: Zahrej si

10 NEJ MMORPG: Zahrej si

Klíčová slova:
hry, 10 nej, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud