7 faktů o Star Wars: Epizodě VII

7 faktů o Star Wars: Epizodě VII
Sdílej
 
Chystá se další díl ságy Star Wars. Přípravy pokročily, a tak vám prozradíme, na co se můžete těšit. Kdo se (ne)vrátí, o čem to (ne)bude a kdo to pro nás (ne)natočí?

 

Star Wars VII: Han Solo a princezna Leia se vrátí?

Star Wars VII: Han Solo a princezna Leia se vrátí?

 

 

Když loni koupil Disney od George Lucase jeho LucasFilm, okamžitě bylo oznámeno, že bude natočen další díl Star Wars, který bude navazovat na Epizodu VI: Návrat Jediho. Přitom původně nikdo neplánoval nový film z této série a samostatné Klonové války měl být posledním celovečerákem ze světa Star Wars. Jenže když Disney zaplatí takové peníze za společnost, chce z toho také něco mít a co je lepšího, než další pokračování, u kterého pro změnu nikdo nebude vědět, jak dopadne?

 

Ne, že by George Lucas o dalších dílech neuvažoval. Už v roce 1981 mluvil o tom, že by měl rád alespoň devět a pokud možno dvanáct filmů o Star Wars. Jenže pak začalo jeho nadšení upadat a nakonec v roce 1997 prohlásil, že po Návratu Jediho už žádný další film na příběh nenaváže. Měl už v hlavně novou trilogii, tedy Epizodu I - III a to mu stačilo. Později uvedl, že natočit novou trilogii mu zabralo devět let a prostě se cítí být moc starý na to, aby se pouštěl do dalších dílů.

 

 

Epizoda VII ságy Star Wars je naplánovaná na rok 2015

Epizoda VII ságy Star Wars je naplánovaná na rok 2015

 

 

S novými šéfy přišla nová krev a odhodlání a okamžitě se začalo plánovat, kdo by film mohl napsat a natočit. Co se týče scénáře, velmi rychle se došlo ke jménu Michaela Arndta, který patří mezi oceňované scenáristy a napsal kupříkladu Malou Miss Sunshine, Toy Story 3 a nebo Rebelku. Není to ale jen animákový tvůrce, v budoucnosti z jeho pera uvidíš nové Hunger Games a nebo sci-fi Oblivion.

 

S režiséry je to mnohem složitější a doteď není jasné, kdo kormidlo převezme. Už na začátku ze studia Disney zaznívala všemožná jména - Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Neill Blomkamp, Alfonso Cuarón, Darren Aronofsky, Joss Whedon, Jon Favreau, Joseph Kosinski, Colin Trevorrow, J. J. Abrams nebo Brad Bird. Spousta režisérů ale svou účast rovnou odmítla včetně třeba Spielberga. Momentálně je jméno režiséra velká neznámá, ale jedno je jisté - kdo na sebe tuto roli vezme, bude pod enormním tlakem.

 

Co se týče příběhu, je zde mnoho spekulací. Většina spadá do sféry adaptace takzvaného Expanded Universe, tedy Star Wars příběhů, které vznikly pod dohledem LucasArtu v komiksech, hrách a knihách. Jedna z možností je adaptace románové trilogie Timothyho Zahna o posledním generálovi Impéria, brilantním admirálu Thrawnovi. Jenže scenárista Arndt by rád přivedl původní hrdiny v jejich mnohem starších podobách, než v jakých se postavili Thrawnovi, takže se zdá, že scénář by přinejlepším vzal nějaké části románů z této trilogie.

 

 

Upoutávka na nový seriál ze světa Star Wars

Upoutávka na nový seriál ze světa Star Wars

 

 

A to nás přivádí k tomu, kdo by zde vlastně hrál. První myšlenky směřují k představitelům původních rolí Marku Hammillovi, Carrie Fisher, Harrisonu Fordovi a Billy Dee Williamsovi (Lando). Jenže, přiznejme si, většina z nich je mimo hereckou branži, natož akční žánr. Jediný, kdo by vše zvládl bez problémů by byl asi Ford. Hammill hodně přibral a primárně dabuje a Fisher se plně věnuje producentské činnosti. Navíc by producenti filmu asi neměli radost z propagace filmu plného starších herců. Na druhou stranu, alespoň malé roličky při prostřizích z budoucnosti by udělaly pravověrným fandům radost. A navíc , všichni herci prohlásili, že by se rádi vrátili... takže se nech překvapit, jak to nakonec dopadne.

 

Prodej LucasFilmu společnosti Disney neznamená, že Star Wars: Klonové války končí. Zároveň se uvažuje o úplně novém seriálu. Jeden byl před časem odložený, protože na něho LucasFilm neměl peníze… Dokonce by mohlo dojít na film z období Klonových válek, který by pro změnu vrátil do hry představitele z nové trilogie. Disney prostě nehodlá nechat Star Wars spát, protože v tomhle vesmíru je velký potenciál.

 

 

Aerofex: První krok k létající motorce ze Star Wars

Aerofex: První krok k létající motorce ze Star Wars

Alpaky viděly Star Wars a přidaly se k Impériu

Alpaky viděly Star Wars a přidaly se k Impériu

Seriál Star Wars: Klonové války bude mít nové díly

Seriál Star Wars: Klonové války bude mít nové díly

Klíčová slova:
star wars, epizoda VII
 

Články odjinud