V Gothamu je tma, Batmanův nepřítel nezná strach

V Gothamu je tma, Batmanův nepřítel nezná strach
Sdílej
 
V Arkhamu se to zase jednou ošklivě pokazilo. Většina chovanců se dostala k séru, které je zbavilo strachu. Výsledek? Krvavá vzpoura a noc plná strachu.

 

Recenze: Soví tribunál je batmanovská událost roku

Recenze: Soví tribunál je batmanovská událost roku

 

 

Temné děsy otevírají další z batmanovských řad, které se nedávno dočkaly zásadního restartu. V češtině jsme si už mohli přečíst skvělý Soví tribunál i hodně dobré Tváře smrti. Nejnovější Batman je kvalitou uprostřed. Nestaví tolik na hororové atmosféře nebo šokujících scénách, ale nabízí nejmasivnější akci. Už úvodní scény z Arkhamu nastaví laťku hodně vysoko.

Temná akce v temném městě

Po požití neznámé drogy nepřirozeně osvalení superpadouši smějící se nebezpečí do tváře. Krvácející oči. Batman plivající krev po brutální nakládačce... a do toho Bílý králík. Ne, tohle není surrealismus. Prostě se na několika místech zjeví tajemná dívka v kostýmu králíka. Vlastně ramlice (krásné slovo, že?). Je půvabná, je tajemná, je dráždivá. Jakou hraje roli? Kam se snaží Batmana přivést? A co všechno pod svým kostýmkem skrývá?

Scenáristé David Finch a Paul Jenkins řadu otázek zodpoví, ale dost si jich nechají i do dalších čísel své série. Odvedli prostě dobrou práci. Pozornost na sebe krom ústředního příběhu určitě strhne i linie komisaře Gordona – všemi opuštěného, zahořklého muže držícího se své služby jako jediného lana s příčetností. Ale i krom pěkných žen a drsných hrdinů je na co se těšit. Třeba na úžasně osvěžující fórky – konkrétně Batmanův věrný sluha Albert nikdy nebyl vtipnější.

 

Přehlídka komiksových atrakcí.

Každá z restartovaných řad se nějak vyjadřovala k batmanovské tradici. Tváře smrti díky využití největšího gothamského padoucha Jokera, Soví tribunál rozjímáním nad historií města (mimochodem, Temné děsy se v závěrečné kapitole s tímto příběhem okrajově propojí a je to paráda). Zde máme co do činění s přehlídkou tradičních padouchů.

A tak si můžete odškrtávat: Two-Face, Joker, Clayface, Poison Ivy a nakonec... Bane. Muž, který zlomil Batmanovi páteř. Ale stejnou pozornost dostanou i kladní hoši. Albert, Robin, Batgirl, komisař Gordon... a také Flash, Wonder Woman či Superman – tedy partneři z Justice League of America.

Na každé stránce se prostě máme na co těšit. Monumentální bitku, krásný detail některé z postav, hrdinskou pózu nebo atmosférický obraz Gothamu. Ano, příběh nakonec nemá tak velkolepé finále, jak by začátek sliboval, ale nevadí. Temné děsy jsou i tak skvělou zábavou a v nejlepším slova smyslu pastvou pro oči.

 

80%

 

+ akční i humorná přehlídka batmanovských atrakcí

- velmi přímočarý příběh

 

Batman – Temný rytíř: Temné děsy

www.bbart.cz



Super hrdina Flash se přidává k Batmanovi a Supermanovi

Super hrdina Flash se přidává k Batmanovi a Supermanovi

Bacha na Batmana! Má novou tvář

Bacha na Batmana! Má novou tvář

Upoutávka na LEGO® příběh: Batman, Superman a nějaký kluk

Upoutávka na LEGO® příběh: Batman, Superman a nějaký kluk

 

Články odjinud