Batmana zradilo město Gotham

Batmana zradilo město Gotham
Sdílej
 
Topil se v hříchu a zločinu. Ubytoval jednoho šílenějšího padoucha za druhým. Ale Batman to s Gothamem nikdy nevzdal. Dokud ho město nezradilo.



O čem to sakra je?

Soví město přímo navazuje na book Soví tribunál. V tom Batman odhalil, že kdesi v podzemí Gothamu sídlí Soví tribunál – mocná organizace řídící již staletí chod města. Organizace, která poroučí dokonalým zabijákům a je odhodlaná zničit veškerou konkurenci – v prvé řadě Batmana.

Tešit se můžete na totální masakr, útok na sídlo Bruce Waynea, souboj, do něhož zasáhne i tyranosaurus... A hlavně na temná rodinná tajemství nejen Batmana, ale i jeho věrného komorníka Alfréda.

Kdo za to může?

Scott Snyder je absolutní scenáristická špička současného amerického komiksu. A hlavně jeden z největších odborníků na hororový komiks. Přesvědčit se můžete nejen v Sovím městě, ale i na výborném Americkém upírovi. Na rozjezd téhle série si Snyder přizval samotného Stephena Kinga, tedy nejprodávanějšího žijícího autora hororů, a rozhodně nehrál druhé housle. Společně pak všem důrazně připomněli, že upíři jsou krvežíznivé bestie a ne třpytivé slečinky.

 

10 nejlepších komiksů roku 2013

10 nejlepších komiksů roku 2013

Kdo to nahodil?

Jak je u superhrdinského komiksu zvykem, najdeme zde hned několik kreslířů. Z výraznějších jmen především Grega Capullo a Rafael Albuquerque. Jejich doménou jsou stíny, temné a studené barvy, do nichž pečlivě zakomponovaná krev a požáry doslova zvedají čtenáře ze sedel. A nutí jej zalézt pod postel s baterkou a baseballovou holí. Tahle atmosféra se prostě dá krájet.

Co je na tom jako tak super?

Snyder pojal Batmana jako gotický horor. Gotham je živoucí organismus plný temnoty. Batman je sám jako nikdy v životě a jeho nepřítel je všemocný a všudypřítomný. Symbol sov a netopýra nebyl nikdy využit lépe. Smeknout je ale třeba nejen za výborný příběh. Snyder zabodoval i citlivým zapojením tradičních padouchů, jako je Mr. Freeze. Nebo bonusem v podobě souboje Batman vs. tygr.

Něco jako..?

V současnosti u nás vychází sebrané příběhy hned tří batmanovských řad, takže Snyder slávu Temného rytíře nešíří sám. Ale pokud se chcete vytáhnout před známými, podívejte se na kdysi i v češtině vydanou minisérii Temný rytíř, temné město. Tady se mohl Snyder opravdu inspirovat, jen to udělal ještě lépe.

 

100%

 

+ Jednoznačně nejlepší z Batmanů, kteří u nás dnes vychází

- V rámci toho, co chtěl Snyder napsat a narvat čtenářům před vytřeštěné oči, to nemohlo dopadnout lépe.

 

Batman: Soví město

Scott Snyder, Grega Capullo, Rafael Albuquerque aj.

www.crew.cz

 

 

Temný rytíř Batman si pořídil obrněný golfový vozík

Temný rytíř Batman si pořídil obrněný golfový vozík

Batman s Superman se potkají s Wonder Woman

Batman s Superman se potkají s Wonder Woman

Batmana vystřídal ujetý Bat-tatík

Batmana vystřídal ujetý Bat-tatík

Klíčová slova:
komiks, Batman, Komiksy na Heureka.cz
 

Články odjinud