Bitva na čtyřech kolech: Testujeme autíčka WowWee Rev 2

Bitva na čtyřech kolech: Testujeme autíčka WowWee Rev 2
Sdílej
 

 

 

Auta na dálkové ovládání nejsou nic nového. Co když je ale spárujete s mazanou mobilní aplikací?

 

Auta na dálkové ovládání jsou nesmrtelná hračka. Jezdili s nimi už vaši tátové a určitě baví i vás. Jak je ještě vylepšit? Čínský výrobce robohraček WowWee má odpověď: Vezměte moderní technologii a nechte hráče, aby po sobě z aut stříleli! Auto, které ovládáte, totiž bojuje proti druhému řízenému jiným hráčem nebo umělou inteligencí. Takový nápad se nám hodně líbil. Proto jsme WowWee Rev 2 důkladně prozkoušeli.

Ovládání na mobilu

V krabici najdete pouze dvě auta – černé a bílé. Zbytek, tedy dálkové ovládání, tu není. Máte ho totiž v kapse. Nebo v batohu. Nebo jste ho už zase někde zapomněli? Jde totiž o váš chytrý telefon nebo tablet. Zdarma si do něj stáhnete speciální aplikaci a auťáky s ní propojíte přes rozhraní Bluetooth, které má každý chytrý mobil i tablet. Aplikace je k dispozici pro Android a iOS (pro Windows nikoli). Spárování trvá pár sekund a hned, jak se auto připojí, můžete vyrazit. Systém ovládání připomíná virtuální joysticky z některých mobilních her. Na levé straně displeje ovládáte palcem směr a rychlost, na pravé střílíte a měníte zbraně.


Video z testování:


Ábičkovské testy: Dálkově ovládaná autíčka WowWee REV 2?

Ábičkovské testy: Dálkově ovládaná autíčka WowWee REV 2?

Režimy hry

Autíčka Rev 2 nejsou o jízdě, nýbrž o destrukci. Vozítka mají na střeše zabudované čidlo s pomyslnou střílnou (vysílá virtuální náboje dopředu a detekuje zásah) a vaším úkolem je rozstřílet soupeřův vůz dříve, než on zničí ten váš. Na mobilu během bitvy vidíte stav svého i nepřátelského auta, víte tedy, kdo má blíž k naprostému rozstřílení. K dispozici máte zprvu jen samopal, postupně se však dopracujete k dalším zbraním. Nechybí granátomet, brokovnice, rotační kulomet nebo bonusové štíty pro krátkou nesmrtelnost. Speciální režim dokonce nabízí kampaň o několika úrovních. Nepřítel číslo 1 v ní je druhé autíčko.

Skvělá A.I.

Největších předností a důvod ke koupi Rev 2 je umělá inteligence. Zvolíte si jedno auto, toho druhého se zhostí počítač a začne přestřelka. Na výběr je několik úrovní umělé inteligence, které se liší schopnostmi – začnete soupeřit s pomalými jezdci a nepřesnými střelci a brzy se propracujete až k smrtonosným závodníkům. Spolehlivého chování UI jsme se zpočátku trochu báli, nakonec překonala naše očekávání. Má sice slabší chvilky, ale většinou vám jde fikaně po krku, najíždí si na vás z boku a nedá vám klid.


Do terénu ne

Rev 2 se hodí pouze na hraní v obýváku. Auta jsme testovali i venku na hrubším povrchu (asfalt, dlažba atp.), ale umělé inteligenci se to nelíbilo. Točila autem na místě nebo se přes hrbolky vůbec nerozjela. Jakmile jsme vzali auta dovnitř, jezdila bez problému. Za ideální povrch považujeme obyčejný koberec, protože třeba po linoleu nebo dlaždicích autíčka hodně smykují. Další nevýhodou je, že se auta nedají nabíjet. Výrobce sice nabízí adaptér, ale to znamená další investici. Je proto dobré pořídit si dobíjecí baterie, které vystačí na několik hodin hraní.

Stojí za to?

Cena 3000 Kč za sadu Rev 2 není nízká. Na druhou stranu jde o kvalitně vyrobená a odolná auta a v ceně je i skvělá appka. Důležité je přitom nezapomenout, že nejde o typická autíčka pro milovníky dobrodružné jízdy v terénu. Budou bavit spíš hráče akčních games. Ideální je pro dva bráchy, kteří můžou soupeřit mezi sebou, a když bude jeden z nich pryč, stačí zapnout umělou inteligenci a rozdat si to s počítačem.



SHRNUTÍ

Originální propojení autíček, vychytané appky a umělé inteligence. Pravověrné závodníky nezaujme, ale nás bavila maximálně!

www.alza.cz

 

Více testů ABC:


Otestovali jsme: Výkonný herní počítač Acer Predator

Otestovali jsme: Výkonný herní počítač Acer Predator

Ábíčko s kamerou: Virtuální realita na vlastní kůži

Ábíčko s kamerou: Virtuální realita na vlastní kůži

 

Články odjinud