Páni kluci: Festival hraní pro malé i velké

Páni kluci: Festival hraní pro malé i velké
Sdílej
 
Na konci května otevřelo ábíčko v Národním zemědělském muzeu brány do světa radosti a poučení. První ročník Páni kluci se vydařil!

 

Poslední květnový víkend atakovala teplota třicítku nad nulou. Nikomu z návštěvníků našeho festivalu Páni kluci to ale nevadilo. Oči, uši a ruce jste měli jen pro atrakce, které jsme pro vás připravili a které vás dokázaly zabavit jak v sobotu, tak v neděli – a to od rána do večera.

Ábíčko naživo

Ve všech patrech Národního zemědělského muzea, ale i před ním a za ním, byla řada stánků. Nešlo o žádné pouťové atrakce. Čekali na vás archeologové, paleontologové, lučištníci, virtuální realita, legionáři, autodráhy, dabingové studio, 3D tiskárny anebo výlety do vesmíru, ale i do Afriky a na spoustu dalších míst. Akce měla desítky partnerů a tisícovky návštěvníků (víc jak 7000!). Pakliže patřili ke čtenářům ábíčka, museli mít pocit, že před nimi časopis ožívá a odborníci vystupují ze stránek časopisu, na kterých jsme o nich psali.

Video se připravuje ...

Páni kluci: Video reportáž z festivalu hraní časopisu ABC • Zdroj: ABC

Martin Rota a další

Krom toho všeho se na pódiu ABC objevily známé osobnosti. Martin Rota přispěchal se Zvědátory, Aleš Vašíček s Honzou Smrčkou popsali svůj let v balonovém závodě Gordona Benneta a Honza Weber předvedl triky s hakisákem. Došlo ale i na výlet Krtečka na oběžnou dráhu anebo výstup na nejvyšší horu světa Mt. Everest, kterého jako první Češka dosáhla Klára Kolouchová. Hostů byly desítky a každý z nich měl co říci.

Slovanský hrob skrýval mnohá překvapení, která jste mohli vlastnoručně objevit •  Michal Pavlík

Za rok zase!

Nestihli jste na akci Páni kluci zajít? Nebojte! Příští rok si celou akci zopakujeme se stejnými podmínkami: Děti vstup zdarma, na každém rohu věda a technika a spousta úsměvů, nadšení a nesmazatelných zážitků. To prostě stojí za to!


Vzpomínky na Pány kluky 2018

Na stránkách abicko.cz, ale i na Instagramu abicko.cz nebo na Facebooku iabc.cz se můžete podívat na fotografie, videa a záznamy živých vysílání z festivalu Páni kluci. Třeba se na nich také najdete!


Tunel na konci světa: Čeští inženýři v akci

Tunel na konci světa: Čeští inženýři v akci

Rekonstrukce Národního muzea: Byli jsme u toho!

Rekonstrukce Národního muzea: Byli jsme u toho!

ABC TV: Golem VR? Rozhovor s šéfem studia DiVR o pražské virtuální realitě

ABC TV: Golem VR? Rozhovor s šéfem studia DiVR o pražské virtuální realitě

 

Články odjinud