Wifina: Moderní televizní magazín

Wifina: Moderní televizní magazín
Sdílej
 
Seznamte se s oblíbeným dětským televizním pořadem Wifina, který je i skvělým parťákem ábíčka!

 

Všichni školou povinní se už 7 let jednou týdně mohou těšit na vysílání dětského pořadu Wifina, který přichází s aktuálními tématy ze všech různých oblastí. Dozvíte se novinky ze světa přírody a techniky stejně jako z hudby a ze společnosti. Zjistíte, který film či knížka vám rozhodně nesmí uniknout. Kde se bude dít něco zajímavého a kam vyrazit při chvilce volna. Případně jaká aplikace nebo hra rozhodně nesmí chybět ve vašem telefonu či tabletu.

Televizní reportáže a moderátoři

Během let už vzniklo přes 1500 reportáží rozličných témat. Například o tom, jakým způsobem se měří IQ, jak se staví Hyperloop, o podrobnostech vzniku dětského časopisu nebo o tom, co musíte udělat, abyste se stali choreografem. Do budoucna se můžete těšit na témata, jako jsou Jak si vybrat sluneční brýle, Jak se stát hvězdou ledního hokeje, Robotické restaurace či Jak začít s golfem.

Seznamte se s oblíbeným dětským televizním pořadem Wifina, který je i skvělým parťákem ábíčka! •  Wifina

A to je jen zlomek všech plánovaných reportáží, které pro vás moderátoři připravují. Jsou to děti jako vy, ale stojí na nich celá Wifina. Právě oni vymýšlejí a zpracovávají všechna témata, která pak vidíte v televizi. A rozhodně to není jednoduchá práce. Za každým dílem je znát velký zájem a čas, který do reportáží moderátoři vkládají. Každý z nich má svoji rubriku, o další - Hudbu, Apky, Gamesy a Filmy - se střídají.

Nic moderního vám neunikne

Premiéra každého 28 minutového dílu Wifiny se vysílá vždy v pátek v 15:55 na Déčku. Jen o prázdninách budete na pořad čekat marně - i moderátoři si rádi užívají prázdnin. Pokud se ale stane, že pořad nestihnete, nic se neděje. Reprízu si můžete pustit následující středu ve 14:35 opět na Déčku, nebo si uniklý díl dohledat na webu decko.cz/wifina.

Seznamte se s oblíbeným dětským televizním pořadem Wifina, který je i skvělým parťákem ábíčka! •  Wifina

Vzhledem k tomu, že se jedná o skutečně moderní pořad, nesmí Wifina chybět ani na sociálních sítích, kde své fanoušky informuje o všech novinkách. Na Facebooku má už téměř 25 000 fanoušků. Nově má účet i na Instagramu - wifina_ceskatelevize, kde publikuje zajímavé fotografie z reportáží, a kde má již přes 400 sledujících.

Wifina v tištěné podobě

Spektrum témat, kterými si děti s Wifinou už prošly, je obrovské. Není se tak čemu divit, že od počátku vysílání až do dneška byly vydány celkem tři knihy plné nejzajímavějších reportáží z televizního pořadu, rad a inspirací. Reportáže jsou v nich rozděleny do témat a okruhů, tak jak to znáte z pořadu. Takže pokud jste Wifina ještě neviděli, udělejte si chvilku času a dejte jí šanci.


Moderátoři Wifiny

Seznamte se s oblíbeným dětským televizním pořadem Wifina, který je i skvělým parťákem ábíčka! •  Wifina

Moderátorský tým tvoří parta pěti kamarádů v čele s nejstarším členem, který je v pořadu už od samého začátku. Tím je Matěj. Jeho parketa je technika a věda. Moderuje proto rubriku Technika.

Dalším členem je Kačka. Její rubrika Volný čas a poradna dokonale vystihují i ji samotnou, protože Kačka má pro každého dveře dokořán a vždy dokáže dobře poradit. Tak se na ni neváhejte obrátit s jakýmkoliv problémem.

S Mildou se vydáme do Společnosti. Vždy dobře naladěný Milda nezkazí žádnou legraci a umí si hlavně udělat legraci i sám ze sebe.

Předposledním členem je Terka. Se svou rubrikou Móda vás vždy informuje o nových trendech. Zajímá se ale obecně o všechno, a tak se i od ní dozvíte spoustu zajímavých věcí.

Nakonec zbývá představit Daniela. Jeho opatrná povaha ho odrazuje od čehokoliv nebezpečného, ale právě kvůli Wifině se dokáže mnohdy překonat, a tak jste jej mohli už sledovat, například vlézt do terária k nebezpečné anakondě. Jeho domácí rubrikou je Příroda.


Avengers: Endgame - Podívej se na všechny vystřižené scény

Avengers: Endgame - Podívej se na všechny vystřižené scény

Tančící papoušek z internetu: Vědecká senzace

Tančící papoušek z internetu: Vědecká senzace

Válečné stroje: Historie potopená na dně moří

Válečné stroje: Historie potopená na dně moří

 

Klíčová slova:
zábava, Wifina
 

Články odjinud