Batmanův autobus jezdí po Praze: Kde se svezeš?

Batmanův autobus jezdí po Praze: Kde se svezeš?
Sdílej
 
Batman letos slaví 80. narozeniny a vydavatelství CREW proto vyslalo do ulic speciální autobus - Batbus. Podívej se, jak vypadá, a zjisti, kde se můžeš svézt.

 

Nevypadá na to. Ale 27. číslo komiksové série Detective Comics, ve které se poprvé objevil, vyšlo už v roce 1939. Je to tak, Batman letos slaví už 80. narozeniny. Po celém světě probíhají různé speciální akce od výstav až po promítání filmů. U nás v Česku se k celé té slávě přidává nakladatelství CREW. Do ulic vyslalo speciální Batmanův autobus. Speciálně upravený vůz linky 240 jezdí v Praze na trase Černý most - Háje.

Batmanovy nádherné hračky

Batmanův autobus dostal jméno Batbus. Proč Batbus? To je vtipná narážka na všechny možné Batmanovy nádherné hračky. Od časů našich dědečků a babiček měla většina moderních vynálezů Temného rytíře slůvko BAT (jako Batman, anglicky netopýr, Batman znamená Netopýří muž, ale to dobře víš, že jo…). Od auťáku batmobilu až po batrepelent na odpuzovaní žraloků.

Batman v černobílé obsahuje příbehy nejslavnějších komiksových autorů •  CREW

Navzdory dědečkovskému věku není Batman žádná vykopávka. Dokazuje to nový, právě chystaný film s Robertem Pattinsonem ze Stmívání, a hromada skvělých komiksů. Úplně nový vyjde 17. září. Skoro 400 stránkový špalek Batman v černobílé obsahuje krátké příběhy nejslavnějších autorů a je v něm všechno - kriminálky, psychologická dramata, akce, horory i grotesky.

Od 21. září, kdy se po celém světě slaví Batman Day (Batmanův den) navíc nakladatelství CREW připravilo slevovou akci 25% procent na komiksy s Batmanem... Připijte na zdraví Temného rytíře, přečtěte si nějaký jeho příběh a svezte se Batbusem, který bude jezdit až do konce listopadu.

Batmanovy vynálezy: Kde bere tak nádherné hračky?

Batmanovy vynálezy: Kde bere tak nádherné hračky?

Evoluce Batmana: Tváře Temného rytíře

Evoluce Batmana: Tváře Temného rytíře

Evoluce super padoucha: Jak se měnil Joker?

Evoluce super padoucha: Jak se měnil Joker?

 

Články odjinud