Huggy Wuggy: Obluda s motorovou pilou místo zubů!

Huggy Wuggy: Obluda s motorovou pilou místo zubů!
Sdílej
 
Pestrobarevných pajduláků s děsivým úšklebkem jsou plná dětská hřiště, autobusy i smartphony vašich spolužáků. Kde se vzaly Huggy Wuggy, obludy s motorovou pilou místo zubů!?

Máte rádi strašidelné historky? Tak tady jednu máte. Byla jednou jedna továrna na hračky, kde vyrobili první inteligentní panenku na světě. Ta panenka se jmenovala Poppy, a když jste si s ní povídali, bylo vám rychle jasné, že má vlastní hlavu.

Jenže před deseti lety zmizeli z téhle továrny všichni zaměstnanci. A teď je na vás, abyste podnik prozkoumali a zjistili, co se tam vlastně stalo. Vyrážíte tam samozřejmě sami. A Poppy není jediná hračka, která by tam mohla oživnout.

Motorovka místo zubů

Pokud vám v posledním půlroce unikl fenomén Huggy Wuggy, pak asi chodíte po ulicích se zavřenýma očima. Pestrobarevné figurky těchhle pajduláků jsou teď skutečně všude.

Video se připravuje ...

Poppy Playtime: Trailer • Zdroj: ZAMination/YouTube

Na první pohled připomíná obluda mončičáka zkříženého se Slender Manem a motorovou pilou. Od mončičáka má pestrobarevnou srst, od Slender Mana zase předlouhé končetiny. Motorovou pilu připomínají zuby ostré jako žiletka, jichž má plnou tlamu.

Odkud se vzal Huggy Wuggy

Huggy Wuggy pochází právě z té strašidelné historky, kterou jsme si sdělili na začátku. Ta historka má totiž formu hry pro počítače a smartphony: Jmenuje se Poppy Playtime. A právě v téhle hře se – kromě zmíněné inteligentní (a pěkně strašidelné) panenky Poppy – vyskytuje i příšera jménem Huggy Wuggy. Ta podle příběhu hry započala svou existenci před mnoha a mnoha lety jako úplně neškodná hračka, jenže pak ji posedlo jakési zlovolné vědomí a z ní se stala zrůda, která chce každého rozdrtit!

Zubaté „hagíky“ vídáme běžně v prodejnách českých měst •  Profimedia.cz

Příšery a méďové

Hra Poppy Playtime, kterou vyvinulo nezávislé herní studio MOB Games pro Windows (a pro Android a iOS), je hororový survival, což znamená, že hráč má za úkol přežít v pořádně strašidelném prostředí. A protože přežít v továrně fiktivní společnosti s názvem Playtime Co. není žádná legrace (ve skutečnosti je to úplná hrůza), je hra určená teprve pro děti starší dvanácti let.

Naladěním připomíná Poppy Playtime dřívější hororovou hru Five Nights at Freddy´s. Ta se odehrává pro změnu na děsuplných místech, která mají něco společného s pizzeriemi jménem Freddy Fazbear´s Pizza a jejich maskotem méďou Freddy Fazbearem. Zvláštní, že?

Úsměv skrývá zuby, jde po tobě Huggy Wuggy! •  MOB Games

Vypadá to, že nejstrašidelnější místa pod sluncem jsou ve skutečnosti místa, kde se člověk nemá čeho bát: hračkárny a pizzerie. Jenže když se zhasne a továrna na hračky se zaplní běsnícími pajduláky Huggy Wuggy a v pizzerii začne řádit méďa Freddy, jde rychle do tuhého!

Vyděste se vesele

Otázka je na místě: Proč je teď populární něco takhle děsivého? Není zvláštní, že umazlené mončičáky, kteří by neublížili mouše, nahradily obludy Huggy Wuggy, které člověku urafnou hlavu dřív, než by řekl: „Prosím tě, obludo, neurafávej mi hlavu, vždyť mi pak bude pršet do krku.“

Pozor na ně! •  iStock.com

Odpověď se možná skrývá v tom, že všichni máme rádi strašidelné historky. Protože si je ale už tolik nevyprávíme u táboráků, tak nám nezbývá, než si je s sebou tahat do tramvaje v podobě strašidelných plyšáků. Přesto by ale byla škoda se strašidelných historek a táboráků úplně vzdát. Jen to někdy zkuste: Smartphone nechte doma a zkuste vystrašit kamarády vlastní historkou. Huggyho Wuggyho vezměte klidně s sebou do batohu, určitě se nechá sám vystrašit rád.


Strašidelné hry:

Five Nights at Freddy´s

Video se připravuje ...

Five Nights at Freddy's • Zdroj: Five Nights at Freddy's Plus

Pizzerie s mechanizovanými pajduláky ve zvířecí podobě zní už takhle pěkně hororově – a teď si ještě představte, že to s vámi ti pajduláci vůbec nemyslí dobře! Hrůzné dobrodružství sestává z devíti her, v nichž se musíte vžít do role nočního hlídače a nějakým způsobem přežít noc navzdory všem těm obludnostem, co se na vás valí.

Slender: The Eight Pages

Slender Man je internetová městská legenda o příšerném čahounovi, který nemá na práci nic lepšího než lítat po lese a krást děti. Takže byla jen otázka času, kdy se objeví v nějakém herním zpracování: Těch je sice víc, ale zrovna tohle je asi nejstrašidelnější.

Plants vs Zombies

Jistě, toto není ta nejstrašidelnější hra pod sluncem, ale po všem tom děsu v továrnách na hračky a pizzeriích a strašidelných lesích bude fajn si trošku odfrknout. Takže vyrazte do pestrobarevné zahrádky, kterou se rozhodla podupat armáda zombíků – a dejte jim co proto!

Příběhy skutečných zombie

Příběhy skutečných zombie

Slenderman: Virtuální běs

Slenderman: Virtuální běs

Film a knihy v ABC: Marvel Studios uvádí Vlkodlak: Noční lovec

Film a knihy v ABC: Marvel Studios uvádí Vlkodlak: Noční lovec

Autor

Petr Mikulík

 

Články odjinud