Minecraft Legends: Příběhy kostkovaných hrdinů

Minecraft Legends: Příběhy kostkovaných hrdinů
Sdílej
 
Slavná budovatelská hra ožívá v novém pokračování. Minecraft Legends přináší další příběhy kostkovaných hrdinů.

Minecraft je s 238 miliony prodaných kusů nejúspěšnější videohrou moderní historie a fenoménem, který již dávno přesáhl hranice obrazovek počítačů nebo telefonů. Fanoušci si mohou koupit téměř cokoliv od tematických triček přes LEGO až po figurky nejznámějších postav.

Pokračování nesoucí název Minecraft Legends je tak svým způsobem návratem ke kořenům a zároveň příležitostí, jak značku posunout dále. Legendami, které má hra ve svém podtitulu, však nejsou primárně myšleni lidé jako spíše pověsti.

„Nejblíže našemu srdci jsou příběhy o naději, statečnosti, kreativitě a také přátelství, která změnila svět. Toto je pověst o sjednocení dimenze Overworld pod vaší taktovkou,“ lákají tvůrci nejen pravidelné hráče Minecraftu, ale i úplně nové.

Když Nether opět útočí

Hra začíná poměrně poklidným dnem, který však naruší portál, jenž se náhle objeví uprostřed Overworldu. Okamžitě z něj vyskáčou monstra pocházející z dimenze Underworld (taktéž známé jako Nether, podsvětí či peklo), která je domovem zla a chaosu. Tyto příšery začnou zapalovat a ničit vše, co je obyvatelům drahé.

Záchrana světa ale nebude jednoduchá a bude vyžadovat hodiny práce i koordinace s ostatními hrdiny. Žánrově lze hru označit za multiplayerovou akční strategii s prvky adventury. Dojde tedy nejen na boj s nepřátelskou invazí, ale také na sbírání potřebných surovin, stavění základen, shánění spojenců a vyprávění zamotaného příběhu plného nečekaných zvratů. Součástí hry nejsou jen prvky PvE (hráč proti prostředí), ale také PvP (hráč proti hráči), těšit se tedy můžete i na vzájemné souboje čtyřčlenných týmů.

Nejrealističtější Minecraft

Ředitel pro vizuální styl z Mojang Studios, Telemachus Stavropoulos prozradil, že se pustili do kompletního předělání původního titulu Minecraft v řadě oblastí od animací až po způsob, jakým je celá hra vyprávěna. „Budete ohromeni tím, kolik lásky jsme do této hry vložili,“ slibuje.

Hra Minecraft Legends vyšla pod hlavičkou Xbox Game Studios a je dostupná také ve službě Game Pass •  XBOX Game Studios

Pomáhali jim i kolegové z Blackbird Interactive (autoři série Homeworld), kteří byli k vývoji přizváni. Inspiraci prý sbírali zejména v reálném světě, ať už šlo o zvířata, stromy nebo třeba to, jak v lese šumí vítr. Všechno to se pokusili do Minecraft Legends přenést. To, že je celý svět postavený původně z krychlí, nemohlo jejich snažení omezit.

Adrenalin a pohoda

Hra tak vizuálně vypadá skutečně pohádkově a právě v různých kouzelných příbězích autoři našli četnou inspiraci. K tomu ale zároveň představují dosud neznámé záporáky a hrozby, kterým čelí běžní obyvatelé.

Minecraft Legends obsahuje i souboje 4 proti 4 •  XBOX Game Studios

Kontrast mezi obřími bitvami se stovkami protivníků a chvílemi, kdy se hráči jen tak kochají tím, co se jim podařilo vytvořit a jak krásné jsou projížďky po herním světě, když na ně zrovna nikdo neútočí, je prý jedním z vůbec nejdůležitějších prvků této novinky. Hra Minecraft Legends vyšla 18. dubna a je dostupná na počítačích a všech herních konzolích současné i minulé generace.

Minecraft Dungeons:

Příšery v podzemí

Není to poprvé, kdy se herní sága Minecraft vydala úplně jiným směrem. Už v květnu 2020 totiž vyšel spin-off Minecraft Dungeons, který hráče vzal na pořádně dobrodružné prohlídky podzemních kobek. Žánrově a koneckonců i svým názvem, hra navazuje na tzv. dungeon crawlery.

Tento druh her populárních zejména v 90. letech spočívá v procházení děsivých bludišť a plížení před nepřáteli, kteří jsou často mnohem silnější než hráč. Důležitý je strategický postup, dokonalé načasování úderů a také mít pro strach uděláno. V podání Minecraft Dungeons je vše přeci jen o něco svižnější, k čemuž pomáhá i kooperativní hra až pro čtyři dobrodruhy.

Ábíčko staví LEGO Minecraft: Jako boss?!!

Ábíčko staví LEGO Minecraft: Jako boss?!!

LEGO® Friends vyspělo a více odpovídá skutečnosti

LEGO® Friends vyspělo a více odpovídá skutečnosti

Super Mario Bros. ve filmu: Proč je to událost?

Super Mario Bros. ve filmu: Proč je to událost?

 

Články odjinud