Kosatka

Kosatka
Sdílej
 
Vystřihněte a slepte si velrybu zabijáka, která ve skutečnosti není žádnou velrybou...

 

Návrat Sněhové vločky

Návrat Sněhové vločky

 

Angličané říkají kosatce (Orcinus orca) velryba zabiják. Ve skutečnosti ale nejde o velrybu: přestože dospělí samci mohou být až 9 m dlouzí, patří do příbuzenstva delfínů. Samci kosatek se na rozdíl od menších samic navíc pyšní nápadně prodlouženou hřbetní ploutví – právě takovou, jako má i náš papírový model. 

 

 

Návod na slepení •  Vladimíra Šturmová

 

 

 

NÁVOD

1. Nejprve natřete rubovou stranu černou barvou. Vystřihněte všechny tři díly podél plné modré čáry.

2. Písmenka se znaménkem ./. si přepište na rubovou stranu. Pečlivě tupým nožem narýhujte tečkované a čárkované čáry. Tečkované čáry ohněte k sobě. Čárkované čáry ohněte směrem od sebe.

3. Plochy a–p postupně natřete lepidlem a přilepte. Plochu a lepte na plochu a, plochu b na plochu b atd. POZOR, po slepení plochy j před slepením plochy k jsou tu dvě plochy s nápisem spodní, které se nelepí. Části skládanky se pouze křížem do sebe zaseknou – překryjí. Plochy označené jako spodní nejsou při správném umístění vidět.
4. Po slepení všech částí mírně vytvarujte hřbetní a prsní ploutve do obloučků. Kosatku si můžete i zavěsit za hřbetní ploutev do prostoru, zelená tečka značí místo protažení nitě.

 

 

Jak se plave s lidožravým žralokem? Takhle!!!

Jak se plave s lidožravým žralokem? Takhle!!!

Pohled do věta: Létající lidožrout

Pohled do věta: Létající lidožrout

Hlídací robo žralok křižuje oceán

Hlídací robo žralok křižuje oceán