Deskovinky recenzují: Hledá se hrdina

Deskovinky recenzují: Hledá se hrdina
Sdílej
 
Ať už jste malí či velcí, mladí či staří, určitě máte nějakého svého hrdinu. Tedy, pokud jste ho již našli. Někteří stále hledají toho pravého. Ukažte soupeřům, že v hledání hrdinů jste nejlepší!

 

Hledá se hrdina je další ze série her s několika jasnými poznávacími znameními – krásná bílá krabička, která se vejde do větší kapsy a překrásné ilustrace. Z této série malých her jsme se již podívali na zoubek chytré karetní hře Skol ty Skoty. I Hledá se hrdina je čistě karetní hra, ale zatímco Skol ty Skoty si užijete pouze ve dvou, hledat hrdinu budete minimálně ve třech a maximálně v pěti.

Vítej, hrdino

Cílem každého hráče je vytvořit družinu plnou unikátních hrdinů. Světem pobíhá celkem sedm různých týpků (každý v 11 kopiích), z nichž musíte ulovit přesně šest. Ale nebude to vůbec tak jednoduché, jak to možná zní. Hráči začínají s již dvěma hrdiny ve své družině a pěti na ruce. Hráč na tahu vždy vyšle jednoho hrdinu z ruky lícem dolů směrem k hráči po levici.

Deskovinky recenzují: Krycí jména: Duet

Deskovinky recenzují: Krycí jména: Duet

Musí ale dbát na podmínku při vysílaní hrdiny, kterou určuje karta z vršku společného dobíracího balíčku – hrdina musí mít sílu větší než 4, tři a méně, tři až pět nebo musí být třeba sudá. První hráč po levici, ke kterému doputuje nyní skrytý hrdina, se musíte rozmyslet, zda tohoto hrdinu přidá do své družiny, nebo ne.

Koho jsi to poslal?

Pravou identitu hrdiny zná pouze hráč, který ho vyslal. Ostatní pouze nakládají s indiciemi o jeho velikosti a mohou kalkulovat i s vyloženými hrdiny před všemi hráči. Když se hráč s putovním hrdinou před sebou rozhodne najímat, jednoduše hrdinu otočí a zjistí, co se stalo. Pokud stejného hrdinu v družině ještě nemá, může ho najmout. Pokud ho tam už má, přichází o něj i o právě najímaného. Najímání je tak téměř v každém okamžiku riskantní, ale ne náhodné.

Recenze karetní hry Hledá se hrdina: Určitě máte nějakého svého hrdinu •  archiv

Co když ale nechcete riskovat? Pak jednoduše nemusíte najímat. Putovní hrdina se neurazí, jednoduše se opět vydá na cestu k dalšímu hráči po levici. Takto putuje do doby, kdy ho některý z hráčů najme. Pokud doputuje až k hráči, který ho vyslal na cestu, musí ho ten hráč najmout, i kdyby nechtěl. Takže bacha na to, koho pošlete za dobrodružstvím.

Zpropadená slepice

Najmutí hrdinové jen tak nelení na zeleném palouku, ale jsou vám neustále k dispozici. Kdykoliv můžete libovolného hrdinu ze své družiny aktivovat a použít tak jeho speciální schopnost. Ty různě kazí plány vašich soupeřů a pomáhají vám k vítězství. Někdy se vám vyplatí ukončit kolo předčasně tím, že odhodíte putujícího hrdinu. Zbrojnoš vám dovolí podívat se na putujícího hrdinu, abyste nenajímali zajíce v pytli, slepice zruší soupeřem aktivovanou schopnost atd. Každého hrdinu můžete využít pouze jednou, takže si je šetřete pro ten správný okamžik!

Deskovinky recenzují: Unlock!

Deskovinky recenzují: Unlock!

Hledá se hrdina je moc příjemná karetka. Je opravdu svižná a napínavá. V rámci možností můžete dokonce blafovat a každé najímání hrdiny doprovází příjemně nepříjemný pocit z neznáma. Zároveň vám narůstá adrenalin, jak se jednotliví "závodníci" blíží šesti různým hrdinům ve svých družinách. Zmiňovat krásný design je asi zbytečné, toho jste si již všimli na okolních obrázcích. Víc není co řešit. Hledáte-li oddechovku pro menší sešlosti i na cesty, nehledejte. Našli jste hledaného hrdinu.

Hledá se hrdina

Autor Kuro

Typ hry sbírání sad, odhad

Počet hráčů 3–5

Doporučovaný věk 10+

Herní doba 30 minut

Jazyk česky, minimum textu

Doporučovaná cena 349,-

Vydavatel Rexhry

Deskovinky #37: Sezóna stolních her začíná!

Deskovinky #37: Sezóna stolních her začíná!

Deskovinky recenzují: Fantastic Park

Deskovinky recenzují: Fantastic Park

Deskovinky recenzují: Karak

Deskovinky recenzují: Karak

 

Články odjinud